Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Στόχος της Τουρκίας οι Κούρδοι κι όχι το Ισλαμικό κράτος"

30.07.2015 | 19:19
Βασικός στόχος των πρόσφατων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας είναι να αποτραπεί η ενοποίηση των εδαφών όπου ζουν Κούρδοι στη Συρία και όχι να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς, επεσήμανε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σέρνει την Τουρκία σε μια σύρραξη για να εκδικηθεί επειδή έχασε την πλειοψηφία στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Στις εκλογές αυτές το φιλοκουρδικό HDP κέρδισε το 13% των ψήφων και κατάφερε για πρώτη φορά να μπει στο τουρκικό κοινοβούλιο, κερδίζοντας 80 έδρες.
Παράλληλα ο Ντεμιρτάς σημείωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει τον αμοιβαίο τερματισμό των εχθροπραξιών και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) θα πρέπει να απαντήσει θετικά.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του HDP εξήγησε ότι, αν και η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του PKK και της Άγκυρας ενδέχεται να μην προχωρήσει εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης, όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί νεκρή.

Εξάλλου κατήγγειλε ότι η έκκληση της τουρκικής κυβέρνησης προς το PKK να παραδώσει τα όπλα είναι μονομερής και «αδύνατο να επιτευχθεί».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ