Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Στρατηγήματα" του Σέξτου Ιουλίου Φροντίνου από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού

01.02.2016 | 16:46
Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ), στο πλαίσιο του επιμορφωτικού συγγραφικού της έργου, προέβη στην έκδοση του βιβλίου «ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ, Βιβλία Ι-ΙV» του Σέξτου Ιουλίου Φροντίνου.

Το έργο αποτελεί μια συλλογή στρατηγημάτων τα οποία ο Ρωμαίος ιστορικός συγγραφέας Σέξτος Ιούλιος Φροντίνος συγκέντρωσε με βάση την εμπειρία που απέκτησε από τα πεδία των μαχών.

Το έργο αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ των αρχαίων ελληνικών και των βυζαντινών στρατιωτικών εγχειριδίων, ενώ αποκαλύπτονται ιστορικές πηγές που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας και ήταν χαμένες για τους σύγχρονους ερευνητές και αναγνώστες.

Το βιβλίο είναι μετάφραση από τη λατινική στη νεοελληνική γλώσσα και έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον μεταφραστή και τον επιμελητή ώστε να αποδοθεί το πολλές φορές ιδιαίτερο ύφος του πρωτοτύπου με ρέον και δόκιμο νεοελληνικό λόγο.

Αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους Έλληνες ερευνητές του έργου του Φροντίνου και ένα ελκυστικό ανάγνωσμα για τους λάτρεις της στρατιωτικής ιστορίας, και ιδιαίτερα για τους στρατιωτικούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη έκδοση δίδονται από τη ΔΙΣ, Θαλού & Πιττακού 10 T.K. 105 58, Αθήνα. Τηλ.: 210-3221747, 210-6552701 Email: gesdis@otenet.gr.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ