Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατηγική κίνηση ΗΠΑ - Ο Κάρτερ στη Νότια Σινική Θάλασσα

15.04.2016 | 12:32
 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ θα επισκεφτεί σήμερα αμερικανικό αεροπλανοφόρο που πλέει στη Νότια Σινική Θάλασσα, σε μία κίνηση που αναμένεται ότι θα προκαλέσει εκνευρισμό στο Πεκίνο. Η Κίνα έχει διατυπώσει χωρικές διεκδικήσεις στην αναφερόμενη θαλάσσια περιοχή.

Ο Κάρτερ είχε επισκεφτεί το αεροπλανόφορο USS Theodore Roosevelt που διέσχιζε τη Νότια Σινική Θάλασσα, το Νοέμβριο. Στην παραπάνω φωτογραφία ο Κάρτερ σε V22-Osprey μετα την επίσκεψη στις 5 Νοεμβρίου 2015. 

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ μίλησε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον τερματισμό των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Φιλιππίνων στη Μανίλα. Στις ασκήσεις αυτές, συμμετείχαν και μονάδες των πεζοναυτών που μεταφέρονται από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis, το οποίο και θα επισκεφτεί σήμερα.

Η Κίνα από την πλευρά της, διεκδικεί σχεδόν το σύνολο της Νότιας Σινικής Θάλασσας, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις διαθέτει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Διεκδικήσεις για την αναφερόμενη θαλάσσια περιοχή έχουν επίσης, διατυπώσει, το Μπρουνέι, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν, αλλά και το Βιετνάμ.
Από τη Νότια Σινική Θάλασσα διακινούνται εμπορεύματα οικονομικής αξίας 5 τρισ δολαρίων, ετησίως.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ