Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατηγός Ντέμπσεϊ: "Στόχος να υποβαθμιστεί η δύναμη του Άσαντ στη Συρία"

04.09.2013 | 01:17
Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεΐ, ανέφερε στην ανοιχτή ακρόαση της επιτροπής του Κογκρέσου ότι δεν έχει ζητηθεί η στρατιωτική χρήση για να αλλάξει η δυναμική της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά αντίθετα, ζητήθηκε ώστε να "αναπτυχθούν" επιλογές για να υποβαθμιστεί η στρατιωτική δυνατότητα του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ- Άσαντ
«Ποτέ δεν έχω πει να αλλάξει η δυναμική. Έχω πει να υποβαθμιστεί η ικανότητα» ανέφερε ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεΐ, στην ακρόαση Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. 

Ο αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είπε ότι ελπίζει το ψήφισμα της Γερουσίας σχετικά με τη χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία να καθαρογραφτεί έως το τέλος της Τρίτης, οπότε η επιτροπή θα μπορούσε να το ψηφίσει την Τετάρτη.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, κατά τη διάρκεια ανοιχτής ακρόασης του υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, του υπουργού Άμυνας, Τσακ Χάγκελ και του στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεΐ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι επικεφαλής της επιτροπής και το προσωπικό της επιτροπής, εργάζονται επί ενός κειμένου που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τη στρατιωτική δράση στη Συρία.
Ο ίδιος είπε ότι, η έγκριση θα δοθεί με τη διαβεβαίωση ότι η χρήση στρατιωτικής βίας δεν είναι μια ανοικτή εμπλοκή, και «ειδικά χωρίς να αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα στο συριακό έδαφος».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ