Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατηγός Ζιαζιάς: Συγκινητικές ευχές σε Μητρετώδη - Κούκλατζη

23.04.2018 | 05:55
Συγκινητικές ευχές στον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και στον Λοχία ΕΠ-ΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, τα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς που δοκιμάζονται στις φυλακές της Αδριανούπολης έδωσε ο Στρατηγός Ζιαζιάς, με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη Αγίου του Στρατού Ξηράς. 

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ ,που αυτη την περιοδο βρίσκεται όρθιο , βρίσκεται στις Επαλξεις της Πατριδος ,ο Μεγαλομαρτυς Τροπαιοφόρος Αγιος Γεωργιος να δινει δυναμη , υγεια και προκοπη .
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ να ανταπεξέλθουν με Πατριωτικό σθένος και θάρρος την άδικη και αντιστρατιωτικη συμπεριφορά των Τουρκικων Ενοπλων Δυναμεων και γρήγορα να επανέλθουν στην Πατριδα , στις οικογένειες τους .
Ο Άγιος Γεώργιος, Μεγαλομάρτυς, Ταξιάρχης, Καλλίνικος και Τροπαιοφόρος ειναι ο κατ' εξοχήν στρατιωτικός Αγιος . Σύμφωνα με τον ψευδο-Κωδινό στη [βυζαντινή] αυλική εθιμοτυπία ένα έμβλημα που παρίστανε τον Άγιο Γεώργιο έφιππο μεταφερόταν στην πομπή ξεχωριστά από αυτά των τεσσάρων μεγάλων στρατιωτικών μαρτύρων, Δημητρίου, Προκοπίου και των δύο Θεοδώρων."  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ