Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικές σχολές. Αποκαλυπτικές ενστάσεις καθηγητών δείχνουν ότι η εισαγωγή δεν είναι το θέμα

19.12.2012 | 10:01
Η αποκάλυψη του Onalert για τις κυβερνητικές σκέψεις για αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις και σχόλια αλλά ανέδειξε και τα πραγματικά προβλήματα των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Και σ΄ αυτά φαίνεται ότι δεν συμεπριλαμβάνουν -οι εν ενεργεία τουλάχιστον στρατιωτικοί- την εισαγωγή μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.

Αλλού είναι τα μεγάλα προβλήματα για τις στρατιωτικές σχολές και αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας τους. Μια πτυχή αυτών των προβλημάτων και μάλλον η πιο σοβαρή έχει να κάνει με το ποιοι και πως επιλέγουν τους πιο ικανούς καθηγητές για να διδάξουν τους νέους που οι Σχολές πρέπει να παραδώσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις έτοιμους να διοικήσουν.

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ καθηγητών συχνές ,τα παράπονα και οι ενστάσεις ακόμη συχνότερες και σ΄ όλα αυτά οι στρατιωτικοί τους οποίους το Ελληνικό κράτος έχει τοποθετήσει ως διοικητές των σχολών δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε καν να πουν γνώμη τους, για το ποιος πρέπει και μπορεί να διδάξει τους μελλοντικούς ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για να γίνει κατανοητό το κλίμα που επικρατεί δημοσιεύουμε απόσπασμα από μία μόνο από τις πολλές ενστάσεις που κατατίθενται στις σχολές όταν γίνεται επιλογή του διδαδκτικού προσωπικού. Νομίζουμε ότι αποκαλύπτει πολλά για την λογική που επικρατεί και δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τρόπος εισαγωγής των υποψηφίων στις σχολές. Ο οποίος τουλάχιστον εξασφαλίζει ότι σ΄ αυτές εισέρχονται οι άριστοι.

Μετά αρχίζουν τα δύσκολα…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρό όχι των στρατιωτικών στην εξαίρεση των σχολών τους από τις Πανελλήνιες

Πως εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές στο εξωτερικό. Βγάλτε συμπεράσματα

Η νέα δομή δυνάμεων αντιμέτωπη με τις στρεβλώσεις του παρελθοντος. Ανάλυση
 

 

ΣΧΟΛΙΑ