Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικοί και φοιτητές - Τι δευκόλυνση αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας

19.06.2014 | 00:22
Φοιτητές στρατιωτικοί υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί. Δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσουν τα ΑΕΙ στα οποία έχουν εισαχθεί και γι΄ αυτό η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της 2ας Ιουνίου τους ενδιαφέρει άμεσα . Η ΠΟΕΣ εντόπισε την απόφαση που είχε λάβει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και συμφωνα με την οποία προβλεπεται:

"Ενεργοί φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ καθώς και φοιτητές ΑΕΑ που δεν έχουν υπερβεί την ανώτατη διάρκεια φοίτησης, οι οποίοι είναι έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, υπάλληλοι του Δημοσίου, μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, υπάλληλοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή αιρετά όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, δικαιούνται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή έχουν εκλεγεί. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο ΑΕΙ ή ΑΕΑ της πόλης όπου υπηρετούν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή έχουν εκλεγεί. Στην περίπτωση των αιρετών οργάνων που έχουν εκλεγεί σε Περιφέρειες, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επιλέξουν την αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ που επιθυμούν, εντός της Περιφέρειας εκλογής τους".
 
Διαβάστε ακόμη:

Παιδιά στρατιωτικών σε υγειονομικό "Καιάδα" - Γιατί δεν έχουν πια περίθαλψη!"Ναι στις σπουδές στρατιωτικών σε ΑΕΙ" - Υπαναχώρηση του υπουργείου Παιδείας
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ