Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικοί λιμενικοί απαντούν στις υποδείξεις Δαβάκη για τα Μετοχικά με "μάθημα"

01.11.2013 | 23:25
“Στη γωνία” βάζουν τον ΥΦΕΘΑ Αθανάσιο Δαβάκη στρατιωτικοί και λιμενικοί για την άρνησή του να απαντήσει έστω σε αναφορά που κατατέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή σχετικά με την επιχειρούμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων. 

Ο κ.Δαβάκης είχε απαντήσει ότι οι στρατιωτικοί είναι υποχρεωμένοι να θέτουν τα θέματα που τους απασχολούν μέσω της ιεραραρχίας τους. Ο ΣΥΣΜΕΔ και οι Λιμενικοί του απαντούν όμως ότι κι εκείνος όπως και κάθε υπουργός είναι υποχρεωμένος εντός 25 ημερών να απαντά σε αναφορές που κατατίθενται στη Βουλή.

Η κοινή ανακοίνωση ΣΥΣΜΕΔ και ΠΕΑΛΣ

Όλη η επιστολή:

Κύριε Υφυπουργέ

Με το υπ΄ αρ. πρωτ. 47/13/17.09.2013 έγγραφό μας, σας γνωστοποιήσαμε ως θεσμικοί φορείς των λιμενικών - στρατιωτικών, την αγωνία και τις δικαιολογημένες ανησυχίες μας μπροστά στη φερόμενη δρομολογούμενη ενοποίηση «εξυγίανσης» των τριών μετοχικών ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, καθώς και στη «διολίσθησή» τους σε ένα ενιαίο «ταμείο», τη στιγμή μάλιστα που ουδέποτε δέχτηκαν έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από τον αδιάκοπο ιδρώτα των στελεχών - μελών τους.

Προς τούτο σας καταθέτουμε για άλλη μία φορά ότι η άρνηση σας έως σήμερα να παρέξετε μία επίσημη και συγκεκριμένη απάντηση, απλώς επιβεβαιώνει και συντηρεί τη δικαιολογημένη πεποίθηση των μελών μας ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως «παρίες» από την πολιτική ηγεσία, παρότι νυχθημερόν «φυλλάττουν θερμοπύλες» μετακινούμενοι από άκρη σε άκρη της ελληνικής επικράτειας.


Ειδικότερα, και προκειμένου να καμφθεί η αγωνία που μας διακατέχει, τόσο των ιδίων όσο και των χιλιάδων μελών των οικογενειών μας, σας ζητήσαμε, αλλά δίχως αποτέλεσμα, να προβείτε σε παροχή των απαιτούμενων εγγυήσεων και συγκεκριμένων - αιτιολογημένων στοιχείων:
• για την πλήρη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων των τριών ανωτέρω ταμείων,
• την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και ανάπτυξης ενός εκάστου ξεχωριστά, με συγκεκριμένα δεσμευτικά και θεσμοθετημένα μέτρα και χρονοδιάγραμμα,
• τη διατήρηση στο ακέραιο των θεσμικών δομών τους,
• την επιχείρηση αναβάθμισής τους με γνώμονα τη βέλτιστη παροχή των κεκτημένων παροχών στους μετόχους – μερισματούχους αυτών.


Πέραν τούτων, με έκπληξη αντικρίσαμε στη σχετική αιτιολογημένη και συγκεκριμένη αναφορά που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ανωτέρω μνημονευόμενο έγγραφό μας, την απάντησή σας «εν είδη τηλεγράφου» επί άλλης βάσεως, παραπέμποντας στον τρόπο που πρέπει να αναφέρονται τα στελέχη και όχι απαντώντας στα ειδικά ερωτήματα που σας ετέθησαν για την φερόμενη επιχειρούμενη ενοποίηση των δικών μας ταμείων, των ταμείων που συντηρούνται από εμάς τους ίδιους (μετόχους και μερισματούχους).

Συναφώς, οφείλουμε να σας αναφέρουμε και να σας διαβεβαιώσουμε, μιας και μας το υπενθυμίσατε έμμεσα δια της απαντήσεώς σας προς τους ερωτώντες βουλευτές, ότι ο τρόπος αναφοράς των στρατιωτικών είναι γνωστός και εφαρμόζεται κατά τα δέοντα από όλα τα στελέχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις πάγιες διαταγές.

Από την άλλη πλευρά όμως θα μας επιτρέψετε, ως θεσμικοί και αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι των λιμενικών - στρατιωτικών, να διατηρούμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ανάληψης ενεργειών για τη διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας, ιδίως όταν για αυτά οφείλει να δράσει η πολιτική και όχι η στρατιωτική ηγεσία δια ιεραρχικών αναφορών.


"Περαιτέρω, σας υπενθυμίζουμε το άρθρο 125 του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της οποίας είστε, σύμφωνα με το οποίο καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν στη Βουλή γραπτές αναφορές, που περιέχουν αιτήματα ή παράπονα και οι οποίες παρουσιάζονται από Βουλευτή ή παραδίδονται στον Πρόεδρο"


Περαιτέρω, σας υπενθυμίζουμε το άρθρο 125 του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της οποίας είστε, σύμφωνα με το οποίο καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν στη Βουλή γραπτές αναφορές, που περιέχουν αιτήματα ή παράπονα και οι οποίες παρουσιάζονται από Βουλευτή ή παραδίδονται στον Πρόεδρο. Ο Υπουργός δε στον οποίο διαβιβάζεται η αναφορά, οφείλει μέσα σε είκοσι πέντε ημέρες από την κατάθεσή της να απαντήσει στη Βουλή με ταυτόχρονη κοινοποίηση στους Βουλευτές που την είχαν υιοθετήσει και σ΄ αυτόν που την υπέβαλε. Του δικαιώματος δε τούτου, όπως πολλάκις έχει αποφανθεί η Ελληνική δικαιοσύνη, απολαμβάνουν αδιακρίτως όλοι οι Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανόμενων και των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Κύριε Υφυπουργέ,


«Πρώτα σηκώνουμε ένα σύννεφο σκόνης και μετά παραπονιόμαστε πως δεν μπορούμε να δούμε».

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα επιτρέψουμε την υποτίμηση και απαξίωση μας, εκ του γεγονότος ότι δρομολογούνται ερήμην μας εξελίξεις που αφορούν τα έννομα συμφέροντα και δικαιώματά μας. Δεν θα επιτρέψουμε η φερόμενη επιχειρούμενη «ενοποίηση» των Μετοχικών Ταμείων να αποτελέσει «το χαλί» για να κρυφτούν από κάτω τα αδιέξοδα, η κακοδιοίκηση, στρεβλώσεις και αστοχίες από πράξεις και παραλείψεις που διαχρονικά έχουν δημιουργηθεί εις βάρος των μετόχων και μερισματούχων τους.
 
Διαβάστε ακόμη:

Κοροϊδεύουν τους στρατιωτικούς με την ενοποίηση των Μετοχικών - Απίστευτη απάντηση Δαβάκη

Γιατί απόστρατοι κατηγορούν τον ΥΦΕΘΑ για "ανακρίβειες"

Δαβάκης για Μετοχικά Ταμεία : "Η ενοποίηση ίσως να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ