Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικοί προς Σταϊκούρα: "Πάρτε πίσω τις περικοπές με νόμο για να πειστούμε"

26.06.2014 | 19:59

Οι στρατιωτικοί άκουσαν τον αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος εξέφρασε τις κυβερνητικές προθέσεις για την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ. Αυτό που ζητούν είναι η με νόμο κατάργηση όσων προβλέπουν οι περικοπές που επιβλήθηκαν . Διαφορετικά δεν πείθονται.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣ αναφέρει:


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του, σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, δεσμεύτηκε από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ρυθμίσεις προκειμένου να εναρμονιστεί το Ελληνικό δημόσιο με τις δικαστικές αποφάσεις για τους Έλληνες στρατιωτικούς, με τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού που αναπόφευκτα δημιουργείται.

Ασφαλώς παρατηρούμε, σε πρώτο βαθμό, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι η Κυβέρνηση σε επίπεδο προθέσεων πράττει το αυτονόητο: να δηλώσει ότι θα τηρήσει τη συνταγματική της υποχρέωση περί συμμόρφωσης με τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.
 
Υπενθυμίζουμε όμως και τονίζουμε με πλήρη ένταση της φωνής μας ευθύς εξαρχής και απόλυτα ότι:

- Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι άμεσης ισχύος και επιβάλλουν τη συμμόρφωση με το σκεπτικό και διατακτικό τους.

- Η συμμόρφωση δεν μπορεί παρά να αποτυπωθεί νομικά, με την άμεση ψήφιση νόμου με τον οποίο, αφενός, να καταργούνται αναδρομικά οι διατάξεις του ν. 4093/2012 που αφορούν στις αποδοχές μας και, ως εκ τούτου, να επανέλθουν οι αποδοχές αυτές στα επίπεδα της 31-7-2012, και, αφετέρου, να αναγνωρίζεται σαφής νομική υποχρέωση για την καταβολή της διαφοράς αποδοχών που απορρέει από την ανωτέρω αναδρομική κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του ν. 4093/2012. Η συμμόρφωση, επομένως, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς και η αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για τους δικαστές που εισήχθη στην Ελληνική Βουλή.

Για το λόγο αυτό, πέραν των σημερινών διακηρύξεων, η Ομοσπονδία μας θα εμμείνει αταλάντευτα στην άμεση νομική αποτύπωση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται κατά τρόπο ορθό και ξεκάθαρο οι αξιώσεις των μελών μας, χωρίς παρερμηνείες και μακριά από παιχνίδια εντυπωσιασμού ή από στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις στις πλάτες των μελών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας στη Βουλή: "Η απόφαση του ΣτΕ θα εκτελεστεί όταν βρούμε τις πιστώσεις"! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ