Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτική βοήθεια "σε όλα τα επίπεδα" ζητούν οι κούρδοι μαχητές στη Συρία

18.09.2014 | 13:04
Οι κούρδοι μαχητές στη Συρία ζήτησαν στρατιωτική υποστήριξη από άλλες κουρδικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), για να αναχαιτίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα αξιωματικός ένοπλης κουρδικής οργάνωσης.

'Οπως δήλωσε στο Ρόιτερς μέσω Skype, ο Οτσαλάν Ίσο, ο υποδιοικητής των κουρδικών δυνάμεων στο Κομπανί, οι δυνάμεις του επιθυμούν στρατιωτική βοήθεια "σε όλα τα επίπεδα".

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν 16 κουρδικά χωριά στη βόρεια Συρία προελαύνοντας στην πόλη 'Αιν αλ Αράμπ στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με τον Ίσο και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ίσο, ο διοικητής της οργάνωσης YPG, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ χρησιμοποίησαν βαρέα όπλα, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, για την προέλασή τους στην πόλη που στην κουρδική γλώσσα ονομάζεται Κομπανί. Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, ο ιδρυτής του Παρατηρητηρίου, είπε ότι τα χωριά καταλήφθηκαν σε μια προέλαση του Ισλαμικού Κράτους που άρχισε χθες. "Έχουν μεγάλο αριθμό μαχητών", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπλα στους Κούρδους διχάζουν τη Γερμανία


Κούρδοι πεσμεργκά απελευθέρωσαν χριστιανικά χωριά από τους τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι στο Ιράκ

WSJ: Η βάση του Ιντσιρλίκ να μεταφερθεί στα κουρδικά εδάφη
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ