Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατονόμος ο συλληφθείς για την υπόθεση της Χίου που "μυρίζει" τρομοκρατία

20.08.2013 | 21:01
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Στην Στρατονομία ανήκει ο 21χρονος στρατιώτης που συνελήφθη στην Καρδίτσα όπου υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία εκπαιδευόμενος στο Κέντρο Στρατονομίας που εδρεύει εκεί.  Όπως  έγραψε ήδη το OnAlert η σύλληψή του  έγινε για την υπόθεση του σκάφους με τον βαρύ οπλισμό, το οποίο είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών . Ο οπλισμός φαίνεται ότι προορίζονταν για την Τουρκία - άλλωστε ήταν ενεργή και σημαντική η εμπλοκή, κατά τις αρχές, Τούρκων υπηκόων που φέρεται να ανήκουν στην οργάνωση  DHKP-C για την οποία εξετάζεται και η περίπτωση τρομοκρατίας στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον 21χρονο στρατιώτη - που είχε δηλώσει τόπο συμφερόντων Αττική και Λέσβο- αποδίδεται βοηθητικός ρόλος στην υπόθεση.Η εμπλοκή του  προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας και φέρεται να έχει φέρει σε επαφή Έλληνα με τον κυβερνήτη του σκάφους που πιάστηκε. Ο 21χρονος συνελήφθη χθες από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του ανακριτή Χίου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

 Στον Στρατό κατετάγη στις αρχές Ιουλίου στην Καλαμάτα. Επάγγελμα δεν είχε δηλώσει. Κατά την σύλληψη των άλλων με το σκάφος (30 Ιουλίου) ήταν ακόμη στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας. Από εκεί μετατέθηκε στις 3 Αυγούστου αναφέρουν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές οι οποίες πάντως είναι φειδωλές σε δηλώσεις όσον αφορά το θέμα. Διαβεβαιώνουν πάντως ότι από τις μονάδες (Καλαμάτα και Καρδίτσα) δεν λείπει οπλισμός βάσει των τακτικών καταμετρήσεων που γίνονται.... 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ