Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Su-27: Καρέ - καρέ η στιγμή που το ρωσικό μαχητικό αναχαιτίζει και "εκθέτει" αμερικανικό κατασκοπευτικό - ΒΙΝΤΕΟ

07.03.2019 | 09:32
Νέο σκηνικό έντασης ανάμεσα σε Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έλαβε χώρα τις τελευταίες ώρες, καθώς κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ήρθε αντιμέτωπο με ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας στο "κατώφλι" του ρωσικού εναέριου χώρου.

Οι εντάσεις και οι προκλήσεις και των δύο πλευρών δεν φαίνεται να σταματούν, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί ο αριθμός των "scramble" των ρωσικών μαχητικών, δηλαδή οι άμεσες απογειώσεις αεροσκαφών, για να αναχαιτίσουν εχθρικά αεροσκάφη και στο βίντεο αυτό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει εξαιρετικά πλάνα από το ρωσικό μαχητικό την ώρα που "ακουμπάει" το αμερικανικό αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έδωσε στη δημοσιότητα μικρής διάρκειας βίντεο που δείχνει ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 να αναχαιτίζει κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RC-135 της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, κοντά στον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Ένα μαχητικό Su-27 σε ρόλο εναέριας άμυνας στάλθηκε εσπευσμένα για να προσδιορίσει την προέλευση του στόχου και να τον αναχαιτίσει», ανέφερε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο άμυνας για το περιστατικό.

Το βίντεο, που έχει τραβηχτεί μέσα από το κόκπιτ του μαχητικού Su-27 δείχνει πώς το ρωσικό μαχητικό καταδιώκει το αμερικανικό κατασκοπευτικό. Δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ώρα που συνέβη το περιστατικό.

«Το μαχητικό Su-27 επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του αφού καταδίωξε μακριά από τα ρωσικά σύνορα ξένο αεροσκάφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ξένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσεγγίζουν τα ρωσικά σύνορα.

Δείτε ανάρτηση:


Δείτε βίντεο:Πηγή: Sputnik 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ