Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάξεις χηρείας: Ξεκίνησε η διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εργασίας - BINTEO

23.10.2017 | 10:38
Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α ξεκινά από σήμερα 23 Οκτωβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου 2017 «Πενθήμερη Προειδοποιητική Κινητοποίηση» έξω από το Υπουργείο Εργασίας, μέρα και νύχτα.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α αναφέρει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους προβαίνει στην κινητοποίηση αυτή, τονίζοντας για πολλοστή φορά ότι ζητά τη άρση των ηλικιακών κριτηρίων για τη χορήγηση Σύνταξης Χηρείας που έχει ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου μεταξύ άλλων. 

Δείτε αναλυτικά τι γράφει η ανακοίνωση τους :

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α, που δυστυχώς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αγωνίζεται ενάντια σε όσα καθορίσθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και ειδικότερα για την άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης Σύνταξης Χηρείας και την επαναφορά του ποσοστού χορήγησης σύνταξης στο 70% του εκλιπόντος.

Ο αγώνας μας αφορά και τους παλαιούς συνταξιούχους αφού σε περίπτωση που δεν θα έχει αίσιο τέλος, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, το πιθανότερο είναι να έρθει και η σειρά τους, ιδίως σε ότι αφορά το ποσοστό χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, που στους δικαιούμενους από 13 Μαΐου 2016 και μετά, καθορίσθηκε σε ποσοστό 50% της σύνταξης που θα εδικαιούτο ο εκλιπών.

Αν και διαφωνούμε κάθετα δεν αναφέρουμε στις διεκδικήσεις μας το θέμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων αφού αφορά άπαντες και δεν επιθυμούμε διαφοροποίηση ούτε ειδική μεταχείριση. Άλλωστε αναμένεται και η απόφαση από το ΣτΕ της 6ης Οκτωβρίου 2017. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε γιατί στις χήρες και χήρους κόβεται η προσωπική διαφορά από την 12η Μαΐου 2016 (ν.4387/2016) και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2019 (ν.4472/2017).

Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α καλεί όλους τους φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων να ενημερώσουν τα μέλη τους για την εν λόγω κινητοποίηση και να την στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία.

Mέλος του Συλλόγου ΑΞΙΑ μίλησε επίσης στο Έψιλον σχετικά με την κινητοποιήση τους: 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ