Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντριβή τουρκικού ελικοπτέρου: Όλα τα ονόματα των νεκρών - ΦΩΤΟ

01.06.2017 | 11:10
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νεκρών από τη χθεσινή συντριβή τουρκικού ελικοπτέρου. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του κυβερνήτη στη Σιρνάκ το ελικόπτερο συνετρίβη τρία λεπτά μετά τη σύγκρουση του σε καλώδια ηλεκτροδότησης στην περιοχή Uludere. Τα ονόματα των νεκρών είναι: 


1.Υποστράτηγος Aydoğan Aydın
2.Συνταγματάρχης Oğuzhan Küçükdemir
3.Συνταγματάρχης Gökhan Peker
4.Αντισυνταγματάρχης Songül Yakut
5.Ταγματάρχης Koray Onay
6.Λοχαγός İlker Acar
7.Λοχαγός Nuri Şener
8.Μόνιμος Αλχιας Mehmet Erdoğan
9.ΕΠΟΠ Λοχίας Zeki Koç
10.Λοχαγός ΑΣ Serhat Sığınak
11.Αρχιλοχίας ΤΧ Fevzi Kıral
12.Υπολοχαγός ΑΣ Abdülmuttalip Kesikbaş
13.ΕΠΟΠ Λοχίας ΠΖ Hakan İncekal

Μεταξύ των νεκρών από τη χθεσινή συντριβή ελικοπτέρου που έπεσε στην Τουρκία και η Αντισυνταγματάρχης Songül Yakut, γνώριμο πρόσωπο στην Τουρκία λόγω της συνεχούς παρουσίας της στα ΜΜΕ. Tην κατηγόρησαν ότι ήταν μέλος του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν ωστόσο μετά από δικαστική διαμάχη αθωώθηκε και επέστρεψε στο στρατό.

Φωτογραφία: H Αντισυνταγματάρχης Songül YakutΑκόμα ο Υποστράτηγος Aydoğan Aydın είχε διατελέσει Δκτης του Συντάγματος Καταδρομών στην Ίμβρο (2010-2012) και της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών του Τουρκικού Στρατού (2012-2016), η οποία επισήμως έχει υποστεί 76 απώλειες κατά την εισβολή στην Κύπρο και 235 σε επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών μέχρι τις 10 Ιουνίου 2015. Τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το προσωπικό της, την έθεσε στο στόχαστρο της οργάνωσης «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (ΤΑΚ), η οποία πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στις 17 Δεκεμβρίου 2016 στην Καισάρεια με 15 νεκρούς οπλίτες και άλλους 55 τραυματίες.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών σε 6 περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, με την εμπλοκή συνολικά 10.073 στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτοφυλάκων, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αεροπορικές προσβολές των στρατοπέδων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ. Από τις σημερινές συμπλοκές σκοτώθηκαν 3 Τούρκοι στρατιωτικοί ενώ τραυματίστηκαν 8 ακόμα.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ