Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: 2.000 επιδρομές σε ένα μήνα διεξήγαγε ο Άσαντ!

28.11.2014 | 17:48
Πάνω από 500 πολίτες έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τις σχεδόν 2.000 αεροπορικές επιδρομές τις οποίες έχει εξαπολύσει το συριακό καθεστώς από την 20ή Οκτωβρίου μέχρι τώρα, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση, καταγγέλλοντας ένα «έγκλημα πολέμου».

Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ θα έπρεπε να «βρίσκεται στο Βιβλίο Γκίνες των Ρεκόρ διότι διεξήγαγε σχεδόν 2.000 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ίδιου του λαού του κατά την διάρκεια αυτών των τελευταίων 40 ημερών», τόνισε σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Από την εμφάνιση των πρώτων πολεμικών αεροσκαφών, κανένα καθεστώς στην ιστορία δεν έχει χρησιμοποιήσει σε τέτοιο βαθμό μαχητικά αεροσκάφη εναντίον του λαού του»

«Από την εμφάνιση των πρώτων πολεμικών αεροσκαφών, κανένα καθεστώς στην ιστορία δεν έχει χρησιμοποιήσει σε τέτοιο βαθμό μαχητικά αεροσκάφη εναντίον του λαού του», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, η ΜΚΟ του οποίου βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών στη χώρα αυτή, η οποία σπαράσσεται από τον πόλεμο που διαρκεί από τον Μάρτιο του 2011.

Σύμφωνα με την οργάνωση τουλάχιστον 527 πολίτες έχουν σκοτωθεί και περίπου 2.000 έχουν τραυματιστεί στα αεροπορικά πλήγματα που έχουν εξαπολυθεί σε 12 συριακές επαρχίες μετά την 20ή Οκτωβρίου.

Η ΜΚΟ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί για να τερματιστεί αυτό το «έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας» το οποίο διαπράττεται καθημερινά, όπως τόνισε, στη Συρία.

Προχθές Τετάρτη, οι επιδρομές εναντίον της πόλης Ράκα, που αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 95 ανθρώπων, «στη μεγάλη πλειονότητά τους αμάχων», υπενθύμισε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας υπολογίζεται ότι διαθέτει 275 μαχητικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής, αφού έχει απολέσει 87 φέτος, σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, το οποίο εδρεύει στην Ουάσινγκτον.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: REUTERS/Khalil Ashawi

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ