Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Αναφορές για χρήση βομβών λευκού φωσφόρου στην Ντέιρ αλ-Ζορ

05.11.2018 | 17:25
Αναφορές για χρήση χημικών όπλων κάνει το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA, που "δείχνει" ότι πίσω από αυτές βρίσκονται οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησε βομβαρδισμούς στη Συρία χρησιμοποιώντας την απαγορευμένη ουσία του λευκού φωσφόρου, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA.

Στις 3 Νοεμβρίου, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι 15 πολίτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ στην πόλη Χαζίν, στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, στη Συρία.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, η συμμαχία χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο στις αεροπορικές επιδρομές.

«Η διεθνής συμμαχία χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου που απαγορεύονται από τις διεθνείς συμβάσεις, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων στην περιοχή Νιού Μάρκετ στην Χαζίν στα ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ», μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές στην περιοχή.

Το SANA είχε μεταδώσει και παλιότερα για αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ με τα διεθνώς απαγορευμένα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου.

Η χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου απαγορεύεται με βάση το πρώτο συμπληρωματικό πρωτόκολλο του 1977 στις Συμβάσεις της Γενεύης.

Πηγή: Sputnik 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ