Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία: Βρετανοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι έγινε χρήση του αερίου σαρίν στην επίθεση

13.04.2017 | 14:39
Βρετανοί επιστημονες επιβεβαιώνουν ότι έγινε χρηση χημικού αερίου σαρίν στη Συρία. Συγκεκριμένα, τα  δείγματα που ελήφθησαν από την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, ήταν θετικά για τον νευροτοξικό παράγοντα σαρίν, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αντιπροσωπεία στον παγκόσμιο οργανισμό που ελέγχει την απαγόρευση των χημικών όπλων.

«Βρετανοί επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα που ελήφθησαν από το Χαν Σεϊχούν.  Διαπιστώθηκε πως ήταν θετικά στον νευροτοξικό παράγοντα σαρίν ή κάποια ουσίας που μοιάζει με το σαρίν», ανέφερε η αντιπροσωπεία στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης στη Χάγη του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Νωρίτερα οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως και οι δικοί τους έλεγχοι έδειξαν επίσης ότι ο χημικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε στις 4 Απριλίου ήταν το σαρίν.  

 Οι εικόνες που ήρθαν από τα διεθνή πρακτορεία είναι πολύ σκληρές μετά την χημική επίθεση. Σε κάθε περίπτωση η επίθεση ''έπνιξε'' αμάχους μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.   Περισσότερα για τη χημική επίθεση στη Συρία ΕΔΩ. 

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Χίτλερ δεν χρησιμοποίησε το χημικό αέριο σαρίν στο Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο - ΦΩΤΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ