Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές

05.10.2016 | 13:14
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σήμερα από αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν ένα χωριό με κυρίως κουρδικό πληθυσμό που τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους κοντά στα βόρεια σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση έχει τεκμηριώσει έως τώρα τον θάνατο 13 αμάχων, αλλά ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς μεταξύ των περίπου 60 θυμάτων υπάρχουν μερικοί σοβαρά τραυματίες.

Τόσο ο τουρκικός στρατός όσο και ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή αυτή, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η εθνικότητα του αεροσκάφους που πραγματοποίησε τα αεροπορικά πλήγματα, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις στην περιοχή Ziyara η οποία και ανακαταλήφθηκε από τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι στόχευε το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Επίσης, αξίζει να τονίσουμε χθες 4 Οκτωβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις συνομιλίες με την Ρωσία για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου στην Συρία και κατηγόρησαν την Μόσχα για μη "τήρηση των δεσμεύσεων της" . 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ