Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Δεύτερο ΒΙΝΤΕΟ με βρετανό όμηρο!

23.09.2014 | 14:36
Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται και πάλι ο βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, που απήχθη στη Συρία λίγο μετά την άφιξή του το 2012, να επικρίνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης.

Στο βίντεο αυτό, που διαρκεί πέντε λεπτά, ο άνδρας αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι ο Κάντλι λέει πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σύρεται σε ένα πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει. «Ο πρόεδρος (Ομπάμα) κάποτε αποκάλεσε την επέμβαση του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ “ανόητο πόλεμο” και ανυπομονούσε να απομακρύνει την Αμερική από αυτόν μόλις ανέλαβε την εξουσία. Τώρα ανεξήγητα σύρεται και πάλι σε αυτόν», αναφέρει ο Κάντλι.

Ο άνδρας, που φοράει μια πορτοκαλί στολή και έχει κοντοκουρεμένα μαλλιά, χαρακτηρίζει το Ισλαμικό Κράτος «το πιο ισχυρό τζιχαντιστικό κίνημα στην πρόσφατη ιστορία», προσθέτοντας ότι οι αμερικανοί πολιτικοί που το αποκαλούν «απαίσιο» ή «αισχρό» δεν μπορούν να το βλάψουν.

Το βίντεο φαίνεται να έχει μαγνητοσκοπηθεί πριν από τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία.

«Από τον (πόλεμο στο) Βιετνάμ και μετά δεν έχουμε γίνει ξανά μάρτυρες ενός τέτοιου πιθανού μπλεξίματος εν τη γενέσει του. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις, ότι χρειάζονται 15.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν το ΙΚ, είναι αστεία χαμηλές. Το ΙΚ έχει περισσότερους μουτζαχεντίν (ιερούς μαχητές)», υπογραμμίζει ο Κάντλι στο βίντεο.

«Δεν πρόκειται για κάποια ομάδα χωρίς πειθαρχία που έχει στην κατοχή της μερικά Καλάσνικοφ», συνεχίζει.

Ο Κάντλι επισημαίνει επίσης ότι η νέα κυβέρνηση του Ιράκ, σύμμαχος του σιιτικού Ιράν, περιμένει με ανυπομονησία ότι η επέμβαση των ΗΠΑ θα ενισχύσει την ιρανική επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Δείτε παρακάτω το νέο βίντεο:
Πηγή Κειμένου: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους


Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Συρία!

Ιστορική συνάντηση Βρετανίας - Ιράν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ