Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία: Δύο F-22 των ΗΠΑ έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε ρωσικά μαχητικά

15.12.2017 | 10:17
Eπεισόδιο στον εναέριο χώρο της Συρίας, μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών αεροσκαφών.

Δύο αμερικανικά μαχητικά F-22 εξαπέλυσαν προειδοποιητικά πυρά εναντίον ρωσικών Su-25, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρει το RT σε δημοσίευμα του (14/12/2017). Την ίδια είδηση αναφέρει και το αμερικανικό CNN τονίζοντας το ζεύγος των F-22 αναχαίτισε τα δύο ρωσικά Su-25, διότι πέρασαν τα όρια της “ ουδέτερης ζώνης” που έχουν από κοινού ορίσει  ΗΠΑ και Ρωσία στη Συρία από το 2015. 

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην συριακή πόλη Mayadin, όταν ένα ζεύγος Su-25 συνόδευε μια ανθρωπιστική αποστολή. Τα αμερικανικά F-22 άρχισαν να ρίχνουν πυρά στα ρωσικά μαχητικά καθώς όπως ανέφεραν δύο επίσημες αμυντικές πηγές των ΗΠΑ στο CNN πέρασαν τα όρια πάρα πολλές φορές.

Ένα Su-35 που κάλυπτε τα ρωσικά μαχητικά γρήγορα προσέγγισε τα F-22 και αμέσως το αμερικανικό μαχητικό έφυγε από την περιοχή, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει το RT.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι ένα από τα  F-22 έριξε προειδοποιητικά πυρά σε ένα ρωσικό μαχητικό ώστε να εξαταλείψουν την “ουδέτερη ζώνη” στη Συρία. Μετά το περιστατικό τα ρωσικά μαχητικά δήλωσαν ότι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Τα δύο F-22 πλησίασαν πάρα πολύ κοντά στα ρωσικά μαχητικά, τόσο που έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια “ουδέτερης ζώνης”, δήλωσε ένας αμερικανός Διοικητής της CENTCOM στο Sputnick την Τετάρτη. “ Δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο. Μπορεί να συμβεί πολλές φορές μέσα σε μια μέρα”. Η επίσημη πηγή επίσης επιβεβαίωσε ότι δύο χώρες συζήτησαν το περισταστικό.

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον υπέγραψαν ένα σύμφωνο ασφαλείας για τη Συρία το 2015 και εγκαθίδρυσαν μια  γραμμή η οποία θα βοηθούσε να αποφευχθούν συγκρούσεις σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης. Στην ουσία όρισαν τις ακριβείς τοποθεσίες στις οποίες μπορούν να επιχειρούν χωρίς να βρίσκονται στον ίδιο εναέριο χώρο την ίδια στιγμή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρξαν αλληλοκατηγορίες ότι το σύμφωνο αυτό πραβιάζεται.

Με πληροφορίες από CNN, RT,

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ