Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία: Επιθέσεις αυτοκτονίας με στόχο τις υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας

25.02.2017 | 14:30
Επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποίησε η Αλ Κάιντα στη Συρία αφήνοντας δεκάδες θύματα πίσω της. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας είχαν στόχο δύο έδρες των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας και προκάλεσαν τον θάνατο 42 ανθρώπων, ανάμεσά τους μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Υπήρχαν τουλάχιστον έξι δράστες στις επιθέσεις αυτές και ορισμένοι από αυτούς ανατινάχθηκαν έξω από τις έδρες των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών του στρατού", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. 

Η Ανάληψη ευθύνης από την Αλ Κάιντα

Το πρώην σκέλος της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Φάτεχ αλ-Σαμ, ανέλαβε την ευθύνη για τη σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας σήμερα το πρωί που είχαν στόχο έδρες των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, προκαλώντας τον θάνατο 42 ανθρώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πέντε καμικάζι "πραγματοποίησαν έφοδο στις έδρες της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας και της υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού στη Χομς, σκοτώνοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους, ανάμεσά τους ο αρχηγός της υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού Χασάν Ντααμπούλ".

Μαζί με τον στρατηγό Χασάν Ντααμπούλ σκοτώθηκαν 29 ακόμη άνθρωποι που βρίσκονταν στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού, ενώ άλλοι 12 σκοτώθηκαν στην επίθεση που έγινε εναντίον της έδρας της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ