Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία - Μανμπίτζ: Υπό την προστασία των ΗΠΑ

06.03.2017 | 11:36
Η συριακή πολιτοφυλακή υποστηρίζει ότι η Μανμπίτζ βρίσκεται υπό την προστασία της συμμαχίας των ΗΠΑ και του  Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ. 

Η πόλη η οποία είναι στόχος της υποστηριζόμενης από την Τουρκία επιχείρησης στα βόρεια της χώρας, βρίσκεται  συγκεκριμένα υπό την προστασία μιας τοπικής πολιτοφυλακής που συνδέεται με τους Κούρδους και με την υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την ίδια την πολιτοφυλακή.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ υποστηρίζει ότι ελέγχει την πόλη από τότε που αυτή πέρασε από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους τον περασμένο χρόνο στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ ανήκει στην SDF, η οποία περιλαμβάνει και την κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

"Εμείς στο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ επιβεβαιώνουμε και πάλι ότι η Μανμπίτζ και οι επαρχιακές περιοχές της βρίσκονται υπό την προστασία του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ και υπό την προστασία του διεθνούς συνασπισμού", αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ το Στρατιωτικό Συμβούλιο της πόλης. 

Παράλληλα το almasdarnews.com αναφέρει ότι η δήλωση αυτή έρχεται τη στιγμή που η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές ποιες είναι οι προθέσεις του στρατού για την υπό Κουρδική ηγεσία Συρία σε ότι αφορά τα τάγματα των Τουρκμένων αλλά και για το Συριακό Στρατό και τις ισλαμιστικές ομάδες.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, almasdarnews.com 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ