Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Μια πόλη χωρισμένη στα δυο και βομβαρδισμοί με θύματα αμάχους!

28.07.2014 | 16:04
Την ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις με επίκεντρο τις παράπλευρες απώλειες της Ισραηλινής επιδρομής στη Γάζα, ένα ανθρωπιστικό δράμα συνεχίζεται στη Συρία και συγκεκριμένα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το Χαλέπι.

Τα παιδιά της Συρίας συνεχίζουν να είναι τα αθώα θύματα του Συριακού Εμφυλίου.

Τουλάχιστον 15 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς οι οποίοι εξαπολύθηκαν τη νύχτα από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και από τις οβίδες οι οποίες εβλήθησαν από τους αντάρτες στο Χαλέπι, την μητρόπολη του συριακού βορρά που έχει σχεδόν ερημωθεί έπειτα από τρία και πλέον χρόνια πολέμου, ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση σήμερα. «Τουλάχιστον εννέα πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν τη νύχτα από βαρέλια με εκρηκτικά που ερρίφθησαν στη συνοικία Σάαρ (η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες), στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο για έναν προσωρινό απολογισμό, εξαιτίας του «μεγάλου αριθμού των βαριά τραυματισμένων». Σύμφωνα με αυτήν την ΜΚΟ, η οποία βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο πολιτικών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη Συρία για να συλλέγει πληροφορίες, έξι ακόμη πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν από τις ρίψεις όλμων από τους αντάρτες στη συνοικία Τζαμπιρίγε, την οποία ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος.

Από το 2012 το Χαλέπι, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Συρίας και πάλαι ποτέ η οικονομική της πρωτεύουσα, χωρίζεται στις δυτικές συνοικίες, οι οποίες ελέγχονται από τα στρατεύματα του καθεστώτος, και τις ανατολικές, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών και υφίστανται καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς φέτος παρά τις έντονες διεθνείς διαμαρτυρίες.

Από τη δική τους πλευρά οι αντάρτες πλήττουν κυρίως με όλμους τις συνοικίες στον δυτικό τομέα.

Η σύγκρουση στη Συρία γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, καθώς τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται σε όλη τη χώρα και οργανώσεις των ανταρτών μάχονται πλέον εναντίον τζιχαντιστών.

Ο πόλεμος αυτός έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 170.000 ανθρώπους και έχει αναγκάσει πάνω από 9 εκατ. κατοίκους της Συρίας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σφοδρές μάχες στη Συρία ανάμεσα στον στρατό και τους τζιχαντιστές

Αναγκαστική κλειτοριδεκτομή στη Μοσούλη επέβαλλαν οι τζιχαντιστές!

Η διάσπαση του Ιράκ

Οι Σουνίτες και οι Σιίτες στην Μέση Ανατολή 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ