Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία: Μονάδες των FDS υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν αεροπορική επίθεση

16.09.2017 | 14:19
Μονάδες των FDS (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση από τη συριακή ή τη ρωσική αεροπορία στο Ντέιρ Εζόρ στη Συρία.

Στο στόχαστρο αεροπορικών πληγμάτων από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ή της Ρωσίας μπήκαν σήμερα τα ξημερώματα μονάδες των ανταρτών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός του.


Ο Άχμεντ Άμπου Χουάλα είπε ότι από τα πλήγματα αυτά τραυματίστηκαν έξι μαχητές της οργάνωσης Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), της συμμαχίας μεταξύ Κούρδων και Αράβων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος έχοντας την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Τα αεροσκάφη προήλθαν από εδάφη που ελέγχονται από τη Δαμασκό και έπληξαν θέσεις των SDF στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη, πρόσθεσε ο Χουάλα ο οποίος είναι επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου του Ντέιρ Εζόρ.

Οι SDF που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει δύο διαφορετικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ντέιρ Εζόρ. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ