Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Συρία - ΟΗΕ: Έκκληση του ΠΟΥ για άμεση απομάκρυνση ασθενών

27.09.2016 | 14:37
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απηύθυνε σήμερα έκκληση για την απομάκρυνση ασθενών και τραυματιών από το ανατολικό Χαλέπι μέσω ασφαλών διαδρόμων προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Μια μαζική επιχείρηση του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της Ρωσίας, είναι σε εξέλιξη στην πολιορκούμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις ανατολική πλευρά του Χαλεπίου την οποία ελέγχουν οι αντάρτες και όπου ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι μόνο 35 γιατροί παραμένουν για την περίθαλψη 250.000 ανθρώπων.

"Ο ΠΟΥ ζητεί την άμεση δημιουργία ανθρωπιστικών οδών μέσω των οποίων να μπορούν να μεταφερθούν ασθενείς και τραυματίες από την ανατολική πλευρά της πόλης", δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Φαντέλα Σαϊμπ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Να σημειώσουμε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι τόσο έκκρυθμη που η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας καθίσταται αδύνατη πολύ συχνά. Υπενθυμίζεται μετά την επίθεση που δέχθηκε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία στις 20 Σεπτεμβρίου ο ΟΗΕ είχε αναστείλε στην αποστολή  ανθρωπιστικής βοήθειας. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ