Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Οπλισμός του ΟΗΕ στα χέρια της αλ-Κάιντα! -ΕΚΘΕΣΗ

17.09.2014 | 09:27

Σύροι αντάρτες, μέλη του εξτρεμιστικού Μετώπου αλ Νόσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, άρπαξαν όπλα, στολές και οχήματα που ανήκαν στους κυανόκρανους της δύναμης του ΟΗΕ στο Γκολάν (UNDOF) και έχουν καταλάβει πλέον όλη τη συριακή πλευρά των υψιπέδων, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ Τζααφάρι.

Την Δευτέρα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες κυανόκρανοι εκκένωσαν τη συριακή πλευρά του Γκολάν και υποχώρησαν στην ισραηλινή πλευρά, στην άλλη πλευρά της ουδέτερης ζώνης που επιτηρεί από το 1974 η UNDOF. Ο Οργανισμός εξήγησε ότι οι στρατιώτες απειλούνταν από την προέλαση των "ένοπλων ομάδων" από τη Συρία.


Αντάρτης της Νούσρα ποζάρει μπροστά σε όχημα των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή Γκολάν στα σύνορα Συρίας με Ισραήλ.


Σύμφωνα με τον Τζααφάρι οι άνδρες του Μετώπου αλ Νόσρα "κατάφεραν να καταλάβουν ολόκληρη τη συριακή πλευρά" του Γκολάν, εκδιώκοντας τους κυανόκρανους. Χρησιμοποιούν πλέον τα όπλα και τις θέσεις της δύναμης του ΟΗΕ "για να βάλουν εναντίον του συριακού στρατού και των αμάχων στα χωριά", πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εξετάσει αύριο την κατάσταση στο Γκολάν όπου 45 κυανόκρανοι από τα Φίτζι είχαν απαχθεί και κρατήθηκαν επί δύο εβδομάδες από το Μέτωπο αλ Νόσρα. Η UNDOF έχει 1.223 στρατιώτες από έξι χώρες (Ινδία, Φίτζι, Φιλιππίνες, Ιρλανδία, Ολλανδία και Νεπάλ) και η εντολή της ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλους έξι μήνες, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014

Στο διαδύκτιο κυκλοφόρησε το κείμενο της έκθεσης United Nations S/2014/665 (15 σελίδων στα αγγλικά) που μπορείτε να διαβάσετε online μέσω Google Docs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Απελευθερώθηκαν οι 45 κυανόκρανοι που είχαν αιχμαλωτιστεί στη Συρία

Συρία: Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά του Ισλαμικού Κράτους

Σφοδρά χτυπήματα της αλ-Κάιντα στην Συρία και ένας αδέσποτος πύραυλος στο Ισραήλ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ