Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σώμα Εφοδιασμού - Μεταφορών: Εντυπωσιακές φωτογραφίες!

16.09.2015 | 10:46
Με αφορμή τις πρόσφατες εντυπωσιακές φωτογραφίες απο το Σωμα Εφοδιασμού - Μεταφορών

Σημαντικό μέρος της ευθύνης της υποστήριξης των Μονάδων και Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς έχει ανατεθεί στο Σώμα Εφοδιασμού – Μεταφορών και υλοποιείται:
  • Με εφοδιασμό με τρόφιμα, καύσιμα και ελαιολιπαντικά. Ειδικά για τα καύσιμα, το ρεύμα εφοδιασμού πραγματοποιείται με ειδικά βυτιοφόρα καυσίμων, με πετρελαιοφόρα πλοία και βαγόνια, καθώς και με αγωγούς καυσίμων.
  • Με μεταφορές υλικών, εφοδίων και κάθε είδους Βαρέως Τεχνικού Υλικού, Πυροβόλων και Αρμάτων, που εκτελούνται με ειδικά οχήματα και αρματοφορείς.
  • Με παρασκευή άρτου και διπυρίτη, που παρασκευάζονται σε στρατιωτικά αρτοποιεία.
  • Με ανεφοδιασμό από αέρα με εφόδια και υλικά, με τη χρήση Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Με τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και καυσίμων, που πραγματοποιείται στα Χημεία που λειτουργούν σε Μονάδες του Σώματος.
Το Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών συστήθηκε το 1946, κατά τα αγγλικά πρότυπα της RASC, και υλοποιήθηκε από την ένωση τον Λόχων Αυτοκινήτων και του Σώματος της Επιμελητείας.


Φωτογραφίες από πρόσφατες δραστηριότητες των Μονάδων του Σώματος Εφοδιασμού – Μεταφορών.
Η αποστολή του Σώματος

Η αποστολή του Σώματος είναι η υποστήριξη των Μονάδων και Σχηματισμών του Στρατού με Εφόδια (Τρόφιμα, καύσιμα και ελαιολιπαντικά), η εκτέλεση μταφορών επ'ωφελία Μονάδων και Σχηματισμών, η διαχείριση αναλωσίμων υλικών και κενών συσκευασίας εφοδίων καθώς και η αρτοποίηση για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς. Η βασική εκπαίδευση σε ειδικότητες του Σώματος, καθώς και τα σχολεία εφαρμογής των Στελεχών του, γίνεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (Το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) είναι Κέντρο Εκπαίδευσης, ισότιμο Ταξιαρχίας και αποτελείται από τη Σχολή Αξιωματικών, 3 Τάγματα Εκπαίδευσης και το Λόχο Διοίκησης.).

Εκεί λειτουργεί το Α΄ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων, παρέχοντας πιστοποιήση σε ειδικότητες (επαγγέλματα) Μάγειρα και Αρτοποιού, ενώ με νομοθετική ρύθμιση, θα μπορεί να δίδει ποιστοποίηση οδηγού επαγγελματικού αυτοκινήτου (Γ΄κατηγορίας). Μονάδες του Σώματος που λειτουργούν, για την εκπλήρωση της αποστολής του είναι (κατά τύπο) : Αποθήκες Βάσεως, Αποθήκες Καυσίμων, Τάγματα Μεταφορών, Τάγματα Εφοδιασμού, Λόχοι Εφοδιασμού - Μεταφορών.

Πηγή - ΓΕΣ - Wikipedia

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ