Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Σχοινάς: Ελπίζουμε στην ταχεία επίλυση στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

06.03.2018 | 19:38
Την ελπίδα για μία ταχεία και θετική επίλυση στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ακόμα ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ, έχουν ενημερωθεί αντίστοιχα από τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο ο οποίος μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για το το περιστατικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αξιωματούχων του ελληνικού στρατού, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, έχουν ενημερωθεί αντίστοιχα από τον Έλληνα υπουργό, Πάνο Καμμένο. «Εμείς, στην Επιτροπή, ελπίζουμε σε μία ταχεία και θετική εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα, σε πνεύμα σχέσεων καλής γειτονίας, όπως θα έπρεπε πάντα να γίνεται μεταξύ δύο γειτόνων που είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Επίσης, ερωτηθείς εάν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι η Επιτροπή εργάζεται για την προετοιμασία της Συνόδου και ότι κάνει όλες τις απαραίτητες διεργασίες που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίησή της.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ