Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή για Ευέλπιδες και Σπουδαστές της ΣΜΥ

07.08.2018 | 21:25
Την Τρίτη 07 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρακολούθησε τη διεξαγωγή του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή, όπου συμμετέχουν 71 Ευέλπιδες και 37 Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Την Τρίτη 07 Αυγούστου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρακολούθησε τη διεξαγωγή του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή, όπου συμμετέχουν 71 Ευέλπιδες και 37 Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού άλματος, ο Αρχηγός μετέβη στη Ζώνη Ρίψης Μεγάρων, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός, σε ομιλία που πραγματοποίησε προς τους εκπαιδευόμενους, συνεχάρη τους αυριανούς ηγήτορες του Στρατού Ξηράς για:

- Την απόφαση τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στην Εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστή και συνειδητά να απωλέσουν για το σκοπό αυτό, μέρος της καλοκαιρινής τους άδειας.

- Τη συνεχή προσπάθεια αυτοβελτίωσης, η οποία καταδεικνύει το υψηλό φρόνημά τους.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός, επισήμανε την κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, τονίζοντάς πως τα ίδια ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού άλματος, διεξάγουν καθημερινά αποστολές αεροδιακομιδής και αεροπυρόσβεσης, μεταφέροντας στους συμπολίτες μας αίσθημα ασφάλειας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε από όλους τους εκπαιδευόμενους επιτυχές άλμα Στατικού Ιμάντα, από Ελικόπτερο CH-47 CHINOOK και ύψος 1200 πόδια (400 μέτρα).

Ευχόμαστε σε όλους τους Ευέλπιδες και τους Σπουδαστές της ΣΜΥ, ασφαλή άλματα και καλή αποφοίτηση από το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή.

Δείτε παρακάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες από την διεξαγωγή του Σχολείου:Τα εκπαιδευόμενα στελέχη χαρίζουν εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη δράση τους.

Ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής ομιλεί προς τους εκπαιδευόμενους, μεταφέροντας τους χρήσιμες εμπειρίες και οδηγίες.

Το χαμόγελο υποδεικνύει την αποφασιστικότητα των στελεχών.Οι εκπαιδευόμενοι κινούνται προς τα ελικόπτερα που θα τους παραλάβουν.Οι ρίψεις πραγματοποιήθηκαν από βαρέα ελικόπτερα της ΑΣ τύπου Chinook.

Ο υπεύθυνος δίνει το τελικό οκ και όλοι είναι έτοιμοι για άλμα.Εντυπωσιακές εικόνες από τον αέρα.

Στιγμιότυπο από την πρώτη επαφή με το έδαφος.Τα Chinook περιμένουν να παραλάβουν τους εκπαιδευόμενους.Γρήγορη κίνηση προς θέση απόκρυψης.

Η φάση όπου η αεραποβατική δύναμη είναι περισσότερη ευάλωτη, λίγο πριν ακουμπήσει στο έδαφος.

Η περισυλλογή του αλεξίπτωτου οφείλει να είναι ταχεία, για την λιγότερη δυνατή έκθεση σε εχθρικά πυρά.Ταχεία κίνηση των στελεχών προς θέσεις απόκρυψης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ