Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Γιατί ΔΕΝ πήγα στη συγκέντρωση".Ένας απόστρατος γράφει για τη διαμαρτυρία των στρατιωτικών

20.09.2012 | 12:01

Ένας απόστρατος αξιωματικός γράφει για το Onalert ,την άποψή του για τη συγκέντρωση των στρατιωτικών και εξηγεί γιατί δεν συμμετείχε.
 

"Όπως αισθάνεται κανείς την ανάγκη «να απολογηθεί» γιατί πήγε  στην συγκέντρωση, ή για το πώς θα έπρεπε να γίνει η διαμαρτυρία, αισθάνομαι και εγώ την ανάγκη να καταθέσω την θέση μου γιατί ΔΕΝ πήγα στην συγκέντρωση.

Κατ΄ αρχάς ήταν μια συγκέντρωση, από ότι γράφτηκε μεγέθους 1000 -2500 ατόμων  χωρίς να μπορώ να ξέρω πόσοι υπηρετούν στο λεκανοπέδιο και πόσοι συνταξιούχοι διαμένουν σε αυτό.

Εάν πήγαινα στην πορεία αυτή θα έπρεπε να συμπορευτώ με τις ακόλουθες ομάδες, επικεφαλείς των οποίων ήσαν στρατιωτικοί εε ή εα που:

-         Η ειδικότητα τους  προβλέπεται να υπηρετούν στην Αθήνα ή μόνον σε συγκεκριμένες μεγάλες πόλεις, με ελάχιστες υπηρεσίες, ετοιμότητες, απουσία από το σπίτι τους και μακριά από κάθε είδους κακουχίες στα όρια μεταξύ στρατιωτικού και δημοσίου υπαλλήλου με μεγαλύτερη σχέση με τον δεύτερο.

-         Εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο τα περιθώρια έγκαιρης συνταξιοδότησης τους (δικαίωμα τους και σεβαστό), έκαναν δεύτερη καριέρα και μετά την συνταξιοδότηση τους με περιφρόνηση έλεγαν στους εε συναδέλφους, τι κάθεστε και κάνετε εκεί.

-         Κατά την εν ενεργεία θητεία τους εκινούντο στα όρια της αδιαφορίας ή κάλυψης των minmum απαιτήσεων και ανακάλυψαν τον ΣΞ ή ΠΝ ή ΠΑ μετά την αποστρατεία τους, ή λίγο πριν από αυτήν

-         Κατά την εν ενεργεία υπηρεσία τους διακρίθηκαν για τον επί σειρά ετών πρωταγωνιστικό ρόλο τους δίπλα σε πολιτικά πρόσωπα αποτελούντες ρυθμιστές καταστάσεων για όλες τις ΕΔ για το προσωπικό, εξοπλισμούς κλπ χωρίς κάτι τέτοιο να προβλεπόταν ούτε για τον βαθμό τους, ούτε να έχουν κάποιον τέτοιο θεσμικό ρόλο.

-         Για την εν ενεργεία υπηρεσία τους πολλά ακούσθηκαν για εμπορικές σχέσεις

-         Εν ενεργεία διετέλεσαν λιγότερο από το 1/10 της ζωής τους (σε απόλυτους αριθμούς η θητεία τους ίσως μετράται στα δάχτυλα ενός χεριού). Δηλαδή υπηρέτησαν στις ΕΔ για 5-8 χρόνια και ασχολούνται με τον συνδικαλισμό για τις ΕΔ επί 40 – 50 χρόνια.

Από αυτούς λοιπόν, άλλοι δεν μπορούν να με εκφράσουν γιατί δεν έχουν καμία σχέση με το «στρατιωτικός» πέραν του ότι φέρουν ή κάποτε έφεραν, άλλοι για μικρό και άλλοι για μεγαλύτερο διάστημα, τη στολή, άλλοι διότι αφού εξήντλησαν κάθε ευεργέτημα που τους επέτρεπαν οι ΕΔ κάποια στιγμή επανήλθαν για να λύσουμε το κοινό μας πρόβλημα (επί 20 χρόνια έπαιρναν και μισθό και σύνταξη), άλλοι απλά πήραν άρωμα από τις ΕΔ (χωρίς να αμφισβητείται η αγάπη τους γι΄ αυτές) και άλλοι αποτελούσαν βασικά, εξωθεσμικά, στελέχη του συστήματος που μας έφεραν στο σήμερα.

Εάν στους παραπάνω προσθέσουμε αυτούς που η αγανάκτηση τους έχει ξεχειλίσει και συμμετείχαν χωρίς δεύτερη σκέψη ή να δουν ίσως τι κρύβεται πίσω από τον κάθε ένα η συγκέντρωση ήταν και πάλι μια ηχηρή παρουσία της αδύναμης μειοψηφίας  η οποία θέλει να κυριαρχήσει  εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες και αναδεικνύοντας και πάλι επιτήδειους. Για εκατομμυριοστή φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται!!!

Επειδή πολύ εύκολα θα δεχτώ κριτικές για την ανωνυμία της παρούσης θέλω από τώρα να γνωρίσω ότι δεν το κάνω από ανευθυνότητα αλλά απλά δεν θέλω να γίνω πόλος ομοϊδεατών και να γίνω Πρόεδρος, από Προέδρους χορτάσαμε!

 
Υ.Γ. Με απόλυτο σεβασμό για την επιλογή όσων συμμετείχαν στην συγκέντρωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Γιατί πήγα στην συγκέντρωση". Ένας Αντιναύαρχος γράφει για το Onalert,ένα άρθρο-χαστούκι
 
"Μπροστά οι αναλώσιμοι,πίσω οι φοβισμένοι".Άρθρο για όσους πήγαν και για όσους δεν πήγαν στη συγκέντρωση

 ΒΙΝΤΕΟ: Όλα όσα ζήτησαν οι στρατιωτικοί για να "εισπράξουν" το 7,5% μείωση

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ