Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25.04.2013 | 11:01

Συγκρούσεις στην Άγκυρα για το κουρδικό

Δεκαπέντε τραυματιες σε πανεπιστήμιο της 'Αγκυρας ανάμεσα σε υπέρμαχους και πολέμιους των διαπραγματεύσεων

Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν τη νύχτα στη διάρκεια συγκρούσεων σε πανεπιστήμιο της 'Αγκυρας ανάμεσα σε υπέρμαχους και πολέμιους των διαπραγματεύσεων που έχει αρχίσει η τουρκική κυβέρνηση ώστε να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη με τους Κούρδους, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών επενέβησαν με τεθωρακισμένα οχήματα κάνοντας χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν δεκάδες εθνικιστές και φιλοκούρδους διαδηλωτές που συγκρούσθηκαν με πέτρες και ρόπαλα στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής (ODTÜ), σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Türk και NTV.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ εξέφρασε τη λύπη του την περασμένη εβδομάδα για την αναβίωση των βιαιοτήτων που συνδέονται με την ειρηνευτική αυτή διαδικασία, στα πανεπιστήμια.

Οι πανεπιστημιουπόλεις υπήρξαν επί μακρόν θέατρο βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα σε φοιτητές αντιπάλων κομμάτων στην Τουρκία, ωστόσο το φαινόμενο αυτό περιορίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Τουρκικές αρχές διεξάγουν από τα τέλη του 2012 ειρηνευτικές συνομιλίες με τον φυλακισμένο κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν για να θέσουν τέλος σε συγκρούσεις 30 ετών.

Μια πλειοψηφία των Τούρκων τάσσεται κατά των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με μια οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από πολλές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν σταματά ο αγώνας του PKK"

Stratfor: Οι ελιγμοί του Ερντογάν κάνουν τα θεμέλια του κεμαλισμού να τρίζουν
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ