Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση στρατιωτικών στην Κρήτη με το "χακί μέτωπο" διχασμένο

10.04.2013 | 16:40

Προσπάθεια να επαναφέρουν σε κοινό μέτωπο τις 10 οργανώσεις εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών που αποχώρησαν από το "θεσμικό στρατόπεδο" των Ενώσεων Αποστράτων επιχειρεί η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών. 

Με ανακοίνωσή της αφού επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα των τελυεταίων 40 ετών κάνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για επίδειξη "υπεύθυνης στάσης". Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν δείχνει πλέον πιθανό.

Η συγκέντρωση στην Κρήτη πάντως θα γίνει κανονικά με την συμμετοχή θεσμικών Ενώσεων και της ΑΚΙΣ. 

Η ανακοίνωση της ΑΚΙΣ


Αγαπητά μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ), αγαπητοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι των ΕΔ και ΣΑ, σεβαστά μέλη οικογενειών εκλιπόντων συναδέλφων,

Είναι πλέον γεγονός ότι τα στελέχη των Ε.Δ. έχουν οδηγηθεί στην απόλυτη απελπισία, με την κυβέρνηση, όχι μόνο να βρίσκεται σε απόλυτη αδυναμία επίλυσης ακόμη και στοιχειωδών προβλημάτων, αλλά να συνεχίζει την πορεία στον ολισθηρό δρόμο που απειλεί να οδηγήσει στο γκρεμό τις Ένοπλες Δυνάμεις, με άγνωστες συνέπειες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Θα ήταν μέγα ψέμα όμως, αν λέγαμε πως περιμέναμε τίποτα περισσότερο από το συγκεκριμένο πολιτικό κατεστημένο, που κυβερνά άμεσα ή έμμεσα τα τελευταία 40 χρόνια διότι, η απαξίωση και η κοινωνική υποβάθμιση των στρατιωτικών, δεν είναι κάτι που συνέβη χθες. Είναι μια διαρκής διαδικασία, που εξελίσσεται επί δεκαετίες, είτε υπό το βάρος των μεταπολεμικών και μεταπολιτευτικών συνδρόμων είτε υπό το καθεστώς της καπηλείας του αγνού πατριωτικού και εθνικού συναισθήματος των στρατιωτικών.

Τα τελευταία εξοντωτικά μέτρα, ξεχείλισαν το ποτήρι της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης, οι οποίες σιγά – σιγά μετατρέπονται, όλο και πιο δυναμικά, σε κλιμακούμενες εκδηλώσεις μαζικής και κοινής διαμαρτυρίας των ενεργών και αποστράτων στρατιωτικών, που καταδεικνύουν με τον ηχηρότερο τρόπο την αποφασιστικότητα και τους αρραγείς δεσμούς που μας συνδέουν.

Με τις σκέψεις αυτές καλούμε τα μέλη και φίλους της Κίνησης να δώσουν το βροντερό «παρών» τους στην προγραμματισθείσα από το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων, Παγκρήτια συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απρ 13 και ώρα 16:00, στην κεντρική πλατεία των Χανίων.

Απευθύνουμε τέλος έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για επίδειξη υπεύθυνης στάσης, αποφυγή μικροπολιτικής νοοτροπίας και μέγιστη συσπείρωση. Η περίοδος είναι κρίσιμη και δεν έχουμε την πολυτέλεια για αποστασίες, εξαιρέσεις ή και αφορισμούς.  

 

ΣΧΟΛΙΑ