Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες οι διακινητές λαθρομεταναστών που προκάλεσαν ελληνοτουρκική "ναυμαχία" στη Σύμη

04.06.2013 | 23:05
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι το καταμαράν που μετέφερε λαθρομετανάστες είναι ελληνικό και οι δύο που έκαναν την επιχείρηση μεταφοράς, ο καπετάνιος κι ένα ακόμη άτομο είναι Έλληνες!

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να ελέγξει το καταμαράν το οποίο φυσικά επιχείρησε να ξεφύγει. Οι Τούρκοι όπως κάνουν σ΄ αυτές τις περιπτώσεις επί της ουσίας το άφησαν να συνεχίσει για να περάσει σε ελληνικά ύδατα.
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρέθηκε στην περιοχή επιχείρησε να ανακόψει την πορεία του κάτι που όμως έκανε και η τουρκική ακταιωρός. Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν το ελληνικό σκάφος έριξε προειδοποιητική βολή κατά του καταμαράν.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή που δημοσιεύει η “Ροδιακή” τα γεγονότα έγιναν ως εξής:

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό καταμαράν, το οποίο δεν σταμάτησε για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης και όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ανοιχτά της Σύμης. 

Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από μια ώρα και προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο κλίμα συναγερμού στα αρμόδια υπουργεία και στις υπηρεσίες της Ρόδου. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε απο τον πλοίαρχο του καταμαράν να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης. 

Ο πλοίαρχος που είχε επιβιβάσει του λαθρομετανάστες απο τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη, ή κάποια βραχονησίδα δεν πειθάρχησε. 

Υπήρξε καταδίωξη από ελληνικά και τουρκικά σκάφη με αποτέλεσμα το καταμαράν να εγκλωβιστεί δυτικά της Σύμης. 

Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που συνοδεύει το καταμαράν, στο οποίο επιβαίνουν 18 άτομα, στο λιμάνι του Πανορμίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς που όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι ήταν προειδοποιητικοί. 

Οι λαθρομετανάστες, επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και μεταφέρονται στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο αξιωματικών του λιμενικού θα ανακρίνει τους δύο συλληφθέντες. 

Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης αύριο το πρωί στη Ρόδο. 

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι δύο συλληφθέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ 

Ναυμαχία στη Σύμη μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και λιμενικού
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ