Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συλλήψεις Τούρκων αξιωματικών για "διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας"

22.07.2014 | 12:45
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα δεκάδες υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, με τις κατηγορίες της κατασκοπείας, της παράνομης τηλεφωνικής παρακολούθησης και της πλαστογραφίας, συνεχίζοντας τις διώξεις στους κόλπους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Τουλάχιστον 76 εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αξιωματικοί της αστυνομίας συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Τουρκία, τουλάχιστον σαράντα από τους οποίους στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσά τους και ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της πόλης, ο Ομέρ Κεσέ.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατείχαν σημαντικές θέσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δηλώνει πως θεωρεί ότι η έρευνα για διαφθορά αποτελεί προϊόν συνωμοσίας για την ανατροπή του που οργανώθηκε από το "παράλληλο κράτος" που αποτελεί σύμφωνα με την Αγκυρα η οργάνωση Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διαδοχικά κύματα διώξεων στους κόλπους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης ακολούθησαν τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα διαφοράς στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης και στο περιβάλλον του Ερντογάν και σύμφωνα με συνεργάτες του τούρκου πρωθυπουργού, η εκστρατεία κατά της οργάνωσης Χιζμέτ θα συνεχισθεί εν όψει των προεδρικών εκλογών της 10ης Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: 800 αστυνομικοί απολύθηκαν για τη διαφθορά

Ο Ερντογάν υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας

Άνετη νίκη Ερντογάν στις προεδρικές δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για τη μάχη της Προεδρίας 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ