Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβούλιο της Ευρώπης: Στόπ στην κατασκευή διαχωριστικού τείχους απο το Ισραήλ

07.06.2013 | 13:14
Τερματισμό της κατασκευής διαχωριστικού τείχους, απελευθέρωση των μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου και φραγμό στους εποικισμούς στην Παλαιστίνη ζητεί από το Ισραήλ έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση του Ιταλού Σοσιαλιστή βουλευτή Πιέτρο Μαρτσενάρο, σχετικά με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, στην οποία υποστηρίζεται ότι, θα πρέπει να εξευρεθεί μία λύση για την δημιουργία δύο κρατών για δύο λαούς μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Η έκθεση του κ. Μαρτσενάρο, που πρόκειται να έλθει για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 Ιουνίου, διευκρινίζει πως η προτεινόμενη λύση σημαίνει πως όλοι, Άραβες, Εβραίοι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, θα πρέπει να απολαμβάνουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, των πλεονεκτημάτων της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Με το ψήφισμα, η Επιτροπή καλεί τις ισραηλινές αρχές να εγγυηθούν τα ίδια ατομικά δικαιώματα σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των μελών της αραβικής μειονότητας, και να αναγνωρίσει τα δικαιώματα της μειονότητας στην τελευταία.

Ζητά επίσης από το Ισραήλ να προχωρήσει στην απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, να σταματήσει την κατασκευή νέων οικισμών και την επέκταση των ήδη υφιστάμενων στα παλαιστινιακά εδάφη και να σταματήσει την κατασκευή του διαχωριστικού τείχους.

Με το ίδιο Ψήφισμα καλούνται όλες οι παλαιστινιακές δυνάμεις να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συμφιλίωσης Φάταχ-Χαμάς, να προχωρήσουν στη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών και να σταματήσουν τις αυθαίρετες συλλήψεις.

Στο Ψήφισμα εκφράζεται η ιδιαίτερη ανησυχία της Επιτροπής, για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ελεγχόμενη από την Χαμάς Λωρίδα της Γάζας και καλείται η Χαμάς να προσαγάγει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για τις εκτελέσεις μετά από άδικες δίκες και να θέσει σε αναστολή τις εκτελέσεις εν αναμονή της κατάργησης της θανατικής ποινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ: Πράσινο φως για 296 κατοικίες στη Δυτική Όχθη

Τα "τείχη του Ισραήλ".Βίντεο 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ