Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Συμφωνία σε λίγες ώρες αν υπάρξει καλή θέληση" λέει ο Καμμένος

06.07.2015 | 10:11
Αν υπάρχει καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε λίγες ώρες ,είναι η άποψη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Ζάππειο ο ΥΕΘΑ είπε ότι “αν υπάρχει καλή θέληση και ελπίζω να υπάρχει καλή θέληση από όλες τις πλευρές, η διαπραγμάτευση μπορεί να τελειώσει σε λίγες ώρες και να αρχίσουμε όλοι μαζί τη σκληρή δουλειά και από την Ελλάδα και από την Ευρώπη. Αν δεν υπάρχει καλή θέληση, η διαπραγμάτευση μπορεί να μην τελειώσει και ποτέ. Δεν θα αφήσουμε, όμως, την Ελλάδα να σέρνεται, όπως κάποιοι περιέγραψαν αυτό που θα τραβήξει η Κυβέρνηση της συνεργασίας Τσίπρα, δηλαδή ότι «θα τους πάμε όπως το ψάρεμα του ξιφία, θα τους σέρνουμε με κλειστές τράπεζες και με πόλεμο στον ελληνικό λαό». Θα επιδιώξουμε και από τη δικιά μας πλευρά θα υπάρξουν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες για να τελειώσει γρήγορα η διαπραγμάτευση και επιτυχώς”.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα κλίμα διχόνοιας:”Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση, τουλάχιστον από εμένα, από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και από την Κυβέρνηση, για κανένα κλίμα διχόνοιας. Εμείς θέλουμε ενωμένο τον ελληνικό λαό, θέλουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όλους μαζί. Τελείωσε μία δημοκρατική διαδικασία. Στις Δημοκρατίες οι μειοψηφίες αποδέχονται τη θέση της πλειοψηφίας. Το ίδιο θα κάναμε και αν ήταν αντίθετη η απόφαση του ελληνικού λαού. Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος είναι η διχόνοια, τον πληρώσαμε πολύ ακριβά. Θα κάνουμε τα πάντα και σας διαβεβαιώνω για αυτό και εγώ προσωπικά και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και η Κυβέρνηση, αυτό το κλίμα να μην υπάρξει ποτέ ξανά στη χώρα μας. Το πλήρωσαν οι γονείς μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πληρώσουν τώρα και τα παιδιά μας”.

Τι θα γίνει αν οι εταίροι δεν κάνουν πίσω; Ο Π.Καμμένος είπε:

“Δεν υπάρχει καμία διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη. Δεν βλέπω, λοιπόν, το πώς θα μπορούσε κανείς να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, με μονομερή απόφαση, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες και τις συμβάσεις οι οποίες υπάρχουν. Ελπίζω ότι θα αντιληφθούν όλοι, ότι για να υπάρξει μια ομαλή πορεία, θα πρέπει να σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες, αλλά και τους τρόπους λειτουργίας των οργανισμών. Το αν μπήκε η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης - και μπήκε στον μηχανισμό στήριξης μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - ήταν μία παραβίαση της ίδιας της ευρωπαϊκής συνθήκης. Πουθενά δεν προβλέπεται η εμπλοκή τρίτου οργανισμού μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα βρούμε, λοιπόν, όλες αυτές τις παραβιάσεις των συνθηκών, θα τις εξετάσουμε και πιστεύω ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση”.

Ποιες παραμένουν κόκκινες γραμμές για τους ΑΝΕΛ:

“Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ό,τι λέμε ισχύει για πάντα. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα των νησιών όπως και το θέμα της μη μείωσης του προϋπολογισμού και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν αιτίες παραμονής μας στην κυβέρνηση. Αυτό δεν αλλάζει, όπως επίσης δεν αλλάζουν και άλλα πράγματα, δεν είναι μόνο αυτές οι δύο προϋποθέσεις. Και σε αυτά τα θέματα, αλλά και στα υπόλοιπα υπάρχει απόλυτη σύμπνοια με τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους και νομίζω ότι αυτό το δίκαιο αίτημα θα γίνει δεκτό από όλους. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, μακάρι να μπορούσαμε να μετατρέψουμε τη χώρα σε έναν οικονομικό παράδεισο. Είναι απόλυτα αντιληπτό ότι με αυτή τη βαριά φορολογία δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Θέλω να θυμίσω ότι υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις στην Ευρώπη, όπως η περίπτωση της Ιρλανδίας που επέλεξε να διαλέξει χαμηλούς συντελεστές και μπόρεσε και βγήκε γρήγορα από την κρίση”. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ