Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Συναγερμός" ετοιμότητας: Στα Δωδεκάνησα από τα ξημερώματα ο "Πυρπολητής"

28.03.2018 | 09:10
Με βασικό σενάριο την ανακατάληψη βραχονησίδας βορειοδυτικά της Ρόδου βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, η άσκηση "Πυρπολητής". Τον "συναγερμό" ετοιμότητας σήμανε, μερικές ώρες μετά τα μεσάνυχτα, με εντολή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Στην άσκηση συμμετέχουν μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ αυτών φρεγάτα, τορπιλάκατος, κανονιοφόρος, πλοίο ταχείας μεταφοράς τύπου Zubr στο οποίο επιβαίνουν στοιχεία ειδικών δυνάμεων, επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι για εγγύς υποστήριξη, μεταφορικά ελικόπτερα, και αεροκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας για εναέρια υποστήριξη. 

Σε ετοιμότητα τέθηκαν και ομάδες ταχείας επέμβασης και ειδικές δυνάμεις, ενώ ενεργοποίηθηκε η Δύναμη Δέλτα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Μαρτίου 2018, κατόπιν εντολής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, από Αρχηγό ΓΕΕΘΑ διετάχθη άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής». Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέσω twitter μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση. 

"Φωτιά και ατσάλι" από την 96 ΑΔΤΕ

Την ίδια ώρα η 96 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής,  "σπέρνει" φωτιά και ατσάλι στην Παναγιά Οινουσσών πραγματοποιώντας βολές όπλων ευθυτενούς τροχιάς  επί θαλασσίου στόχου. Υπενθυμίζεται ότι η Παναγιά βρίσκεται τακτικά στο επίκεντρο της τουρκικής προκλητικότητας. 
 

 

ΣΧΟΛΙΑ