Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ - Αμερικανού Πρέσβη - Τι συζητήθηκε

07.03.2018 | 14:34
Συνάντηση υψηλού συμβολισμού του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάιατ.

Στην συνάντηση η οποία διήρκησε πάνω ώρα, ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έθεσε το θέμα της σύλληψης και της παρατεινόμενης κράτησης των δυο ελληνών στρατιωτικών. Άλλωστε άλλωστε ο κ. Πάιατ εχει αποδειχθεί ισχυρός υποστηρικτής και σύμμαχος των ελληνικών θέσεων. Ο κ. Πάιατ λίγα 24ωρα μετά τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια μετέβη στην Άγκυρα με αφορμή την επίσκεψη εκεί του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον. 

Εξάλλου ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ δεν έκρυψε την ανησυχία του, μιλώντας στο συνέδριο των Δελφών, για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην Ελλάδα και στην Κύπρο και τόνισε οτι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και είναι «μέσα» στις κινήσεις που γίνονται.

Τη ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Καμμένος συναντούσε τους επίτιμους Αρχηγούς ΓΕΣ Αντιστρατήγους ε.α. Κωνσταντίνο Ζιαζιά, Βασίλη Τελλίδη και Κωνσταντίνο Γκίνη.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ