Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Ντούσα στην Ρουμανία

12.06.2014 | 14:11
Τη βασική αρχή και θέση των κυβερνήσεων Ρουμανίας και Ελλάδας για σταθερά σύνορα σε ολόκληρη την περιοχή, επανέλαβαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών Μιρτσέα Ντούσα (Mircea Dusa) και Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις τους, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, στο Βουκουρέστι.

Εξάλλου, προανήγγειλαν την ανάληψη πρωτοβουλιών -αν χρειαστεί- όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, για τη σύσταση ενός «άξονα σταθερότητας, από το βόρειο τμήμα της Βαλκανικής μέχρι το νότιο, προσβλέποντας στο να δημιουργήσουμε πράγματι μία όαση ασφάλειας και σιγουριάς για ολόκληρη την περιοχή».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι δύο υπουργοί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Ουαλία, με τον κ. Ντούσα να προτρέπει ΕΕ και Συμμαχία να έχουν κοινούς στόχους που να εξασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ειρήνη στη νότια αλλά και την ανατολική Ευρώπη. Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε σχετικά, ότι η Ελλάδα και η Ρουμανία θα προβάλουν κοινές θέσεις για ζητήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία, την κρίση στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για ζητήματα που αφορούν γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο χώρες τάχθηκαν υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Μολδαβίας.

Τέλος, σε διμερές επίπεδο συμφωνήθηκε η διεύρυνση και αναβάθμιση της υφιστάμενης αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με την κατάρτιση σειράς μνημονίων συνεργασίας που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας στην Αθήνα. Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του κ. Αβραμόπουλου, παρακάθισε επίσης η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA) Κλοντ- Φρανς Αρνού, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βουκουρέστι. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας Τίτους Κορλατεάν (Titus Corlatean), στο υπουργείο Εξωτερικών στο Βουκουρέστι».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ