Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Μπάιντεν με την ουκρανική ηγεσία

22.04.2014 | 09:53
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί σήμερα με μέλη της ουκρανικής ηγεσίας στο Κίεβο, μία ημέρα αφού Ουάσινγκτον και Μόσχα ζήτησαν την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης για τον τερματισμό της κρίσης, που έχει λάβει την μορφή αυτονομιστικής εξέγερσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος, ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Κίεβο μετά τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στις 4 Μαρτίου, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο που συνοδεύει τον Τζο Μπάιντεν, η έμφαση θα δοθεί στην ανάγκη για "εθνική ενότητα" και για την "επείγουσα εφαρμογή" της συμφωνίας της Γενεύης, προϊόντος των τετραμερών συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας (ΗΠΑ-Ρωσία-ΕΕ-Ουκρανία). Ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα συζητήσει επίσης με τους συνομιλητές του μέτρα για την οικονομική σταθεροποίηση της χώρας.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι ζήτησε από τη Μόσχα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης και να καλέσει δημόσια τους αυτονομιστές να αποχωρήσουν από τα δημόσια κτίρια που έχουν παρανόμως καταλάβει, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσωόυ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ