Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Νετανιάχου/Αμπντάλα για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

27.12.2012 | 09:07
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε πρόσφατα στο Αμμάν με τον βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία, μετέδωσε σήμερα το ισραηλινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο "επίσημες πηγές", χωρίς να αναφερθεί στην ημερομηνία της συνάντησης.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός συζήτησε με τον βασιλιά της Ιορδανίας το θέμα του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος της Συρίας. Εκπρόσωπος της προεδρίας της ισραηλινής κυβέρνησης δεν διέψευσε, ούτε και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

"Το Ισραήλ και η Ιορδανία έχουν πολλά κοινά συμφέροντα και ανησυχούν για την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία", δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Μοσέ Γιααλόν, χωρίς να επιβεβαιώσει τη συνάντηση Νετανιάχου-Αμπντάλα ΙΙ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός και άλλοι αξιωματούχοι του Ισραήλ έχουν εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία τους για το χημικό οπλοστάσιο της Δαμασκού. "Μαζί με τη διεθνή κοινότητα, παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στη Συρία που έχουν σχέση με τα αποθέματα χημικών όπλων...Θεωρούμε ότι τα όπλα αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν και δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών στοιχείων", δήλωσε πρόσφατα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ