Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Δούρου με Πατριάρχη

18.06.2015 | 22:35
Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε δεκτή στην έδρα του στο Φανάρι η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και κατά τη διάρκειά της η Περιφερειάρχης Αττικής, που συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γ. Καραμέρο, είχε την ευκαιρία να ευχηθεί και από κοντά στον Παναγιώτατο για την ονομαστική του εορτή και να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς της.
Παράλληλα, έγινε συζήτηση για ένα σύνολο θεμάτων στη βάση των πανανθρώπινων και οικουμενικών αξιών που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ κρατών και οργανισμών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής.

Όπως ανακοινώθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Περιφερειάρχης συμφώνησαν στη διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής Διεθνούς Οικολογικού Συνεδρίου από την Περιφέρεια Αττικής λόγω της κρίσιμης σημασίας και των επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών.
Τέλος, αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα υπερβεί γρήγορα τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.


Μετά την συνάντηση και ερωτηθείσα σχετικά η Περιφερειάρχης δήλωσε: "Ο λόγος του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας πέρα από την ιδιαίτερη βαρύτητά του, έχει πάντα χαρακτήρα κατευνασμού και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στη δημόσια σφαίρα. Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ