Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων: Τιμά τους ήρωες των "Πρωτεύς" - "Τρίτων" - "Κατσώνης"

13.05.2018 | 09:11
Τη μνήμη των ηρωϊκών πληρωμάτων των υποβρυχίων "Κατσώνης", "Πρωτεύς" και "Τρίτων" τιμά -όπως ανελλιπώς πράττει κάθε χρόνο- ο Σύνδεσμος Υποβρυχίων. 

Στις 11.30 το πρωί θα τελέσει στο χώρο του μνημείου των Υποβρυχίων στο πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου, αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ των κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου απωλεσθέντων εν δράσει μελών πληρωμάτων των υποβρυχίων: ΠΡΩΤΕΥΣ Υ-3, ΓΛΑΥΚΟΣ Υ-6, ΤΡΙΤΩΝ Υ-5 και ΚΑΤΣΩΝΗΣ Υ-1 καθώς και των κατά την διάρκεια της ειρήνης θανόντων .

Η παρουσία όλων τονίζει ο Σύνδεσμος Υποβρυχίων σε αυτή την τελετή μνήμης θα είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν ξεχνάμε και διαχρονικά τιμάμε τους νεκρούς που έπεσαν στον βωμό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδος. Μετά το πέρας του μνημοσύνου θα παρατεθεί μικρά δεξίωση στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Π. Φαλήρου.

Η φετινή τελετή γίνεται υπό το φως μιας εξαιρετικά σημαντικής ανακάλυψης. Του οπτικού εντοπισμού του ναυαγίου του υποβρυχίου "Κατσώνης" από την ομάδα και τα μέσα της Υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού μας Ναυτικού. Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή «επιβεβαιώθηκε με οπτικά μέσα η ακριβής θέση του ιστορικού ναυαγίου του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων, βορειοδυτικά της Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρα».Η ανακοίνωση έγινε από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ