Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Σύνδρομο Άδωνι" έχει "χτυπήσει" τους στρατιωτικούς! Τι πιστεύουν για την επιστροφή χρημάτων

29.01.2014 | 00:01
Το “σύνδρομο Άδωνι Γεωργιάδη” έχει “χτυπήσει” την πλειοψηφία των στρατιωτικών! Ποια είναι …το σύμπτωμα; Η όποια αισιοδοξία υπήρξε τις πρώτες ώρες και εξακολουθεί να υπάρχει σε αρκετούς  δίνει την θέση της στην  δυσπιστία και την  απογοήτευση. Παρά την θετική -όπως όλα δείχνουν- απόφαση του Συμβουλίου για τις περικοπές που έχουν υποστεί, ένας σημαντικός αριθμός  στρατιωτικών δείχνει να μην πιστεύει ότι η απόφαση του ΣτΕ θα υλοποιηθεί.

Οι περισσότεροι δείχνουν να έχουν αποκτήσει αυτή την δυσπστία από την πρώτη κυβερνητική αντίδραση ,μετά από την διαρροή της απόφασης. Αντίδραση προερχόμενη από τον Άδωνι Γεωργιάδη γι΄ αυτό και δώσαμε το όνομά του στο “σύνδρομο”. Τι είχε πει; “Όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν υπάρξουν λεφτά δεν θα γεννήσουμε”, είχε πει ο υπουργός Υγείας και φαίνεται οτι αυτή η δήλωση σε συνδυασμό με το “μούδιασμα” της κυβέρνησης και την εμμονή του οικονομικού επιτελείου να επικεντρώνει στο δημοσιονομικό κόστος κι όχι στην ουσία της ,έχουν προκαλέσει την βεβαιότητα ότι “κάτι θα γίνει και λεφτά δεν θα επιατραφούν”.

Ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους στρατιωτικούς γι΄ αυτή τη δυσπιστία; Κανείς. Ποιος έχει ξεχάσει τα “μεγάλα λόγια” των κυβερνώντων και τα tweets του Α/ΓΕΕΘΑ για τις περικοπές; Κανένας.

Την ίδια στιγμή αναλύσεις και πληροφορίες θέλουν την χώρα να έχει μπροστά της μεγάλο θέμα χρηματοδότησης με περίπου 9 δις χρεών που πρέπει να πληρωθούν μέσα στο Μάϊο ,σε δύο δόσεις με διαφορά λίγων ημερών.

Ωστόσο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε όσα ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνακόπουλος είχε πει στην συνέντευξή του στο Onalert. Η απόφαση είναι απολύτως δεσμευτική για την κυβέρνηση η οποία είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει. Και αυτό κρατούν όσοι θέλουν να είναι και είναι αισιόδοξοι.

Αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ Ανέστης Τσουακαράκης θα βρίσκεται από τις 13.00 στο στούντιο του Onalert για να απαντήσει σ΄ όλα τα ερωτήματα σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της.

Διαβάστε ακόμη:


Τι δείχνει η "δεύτερη ματιά" της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές των στρατιωτικών

Πόσα χρήματα υπολογίζει ότι πρέπει να επιστρέψει ο Σταϊκούρας στους στρατιωτικούς

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ