Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ - Η Αθήνα απαντά στις προκλήσεις Ερντογάν

30.09.2016 | 15:36
 Την απάντηση της Ελλάδας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να εξετάσουν στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των σωμάτων ασφαλείας αλλά και τον υπουργό Αμυνας.

Σαν κεραυνός έπεσε η δήλωση του Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης με την έμμεση, αλλά σαφέστατη αμφισβήτηση των συνόρων, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα νησιά, με την Ελλάδα. Αυτή όμως, ειδικά απ' τη στιγμή που μιλάμε για δηλώσεις Τούρκου πολιτικού είναι μόνο η μια ανάγνωση των όσων είπε. Ναι, ο Τούρκος Πρόεδρος αμφισβήτησε τη συνθήκη που καθόρισε στο μεγαλύτερο μέρος τους τα σύνορα του σύγχρονου τουρκικού κράτους, αλλά ούτε ο χρόνος ούτε και το ακροατήριο ήταν τυχαία.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Newsit.gr

Είναι γνωστή, εδώ και δεκαετίες, η τακτική της Τουρκίας να εξάγει τις εσωτερικές της κρίσης δημιουργώντας εντάσεις με τους γείτονές της για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Μιλάμε λοιπόν για προσπάθεια εξαγωγής της κρίσης, λίγο καιρό μετά την απόπειρα πραξικοπήματος; Φοβάται κάτι ο Ερντογάν τόσο καιρό μετά και προσπαθεί να στοχοποιήσει την Ελλάδα για να μπορέσει να εδραιώσει το καθεστώς του; Θέλει πραγματικά να επιτεθεί στην Ελλάδα;

Την συνεδρίαση θα απασχολήσει και η επιλογή νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την παραίτηση του αρχηγού της Πυροσβεστικής ο Αντιστράτηγου ΠΣ Ιωάννη Θ. Καρατζιά.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ