Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο για την "δυτική Θράκη" με "Γκρίζους Λύκους" και ελληνίδες καθηγήτριες

24.10.2014 | 00:18
Ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη   2ήμερο Συμπόσιο με τίτλο «Η Δυτική Θράκη από το Χτες στο Σήμερα» με ομιλητές από την Τουρκια και την Βουλγαρία ενώ από την Ελλάδα μόνο τις καθηγήτριες Θ. Δραγώνα και Α. Φραγκουδάκη, που έχουν ασχοληθεί με το  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. Είναι ένα Συνέδριο - που όπως έχει πει απροκάλυπτα η Τουρκική Κρατική Τηλεόραση - όπου << θα συζητηθούν τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης>>!.


 Πρόκειται - γράφει ο ''Αντιφωνητής'' της Ξάνθης - για συνδιοργάνωση από το «Ινστιτούτο Αρχών και μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ» (του πανεπιστημίου της Πόλης) και από τις «Τουρκικές Εστίες», οι οποίες είναι πιο γνωστές στην Ελλάδα ως «Γκρίζοι Λύκοι». Στην οργανωτική επιτροπή λοιπόν βλέπουμε τον Τσεζμί Ερασλάν (καθηγητή πανεπιστημίου με θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε άλλες κρατικές θέσεις), τον Τσεζμί Μπαϊράμ, πρόεδρο της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων (Türk Ocakları) στην Κωνσταντινούπολη κ.ά.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται, γράφει ο Αντιφωνητης, ο καθηγητής Μουσταφά Μπουντάκ, διευθυντής των Κρατικών Αρχείων της Πρωθυπουργίας (!), κάποιος Σαβάς Ατσίκαγια από το προαναφερθέν Ινστιτούτο, που έκρινε σκόπιμο να γράψει στο βιογραφικό του ότι γεννήθηκε «τη μέρα της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο το 1974», η μόνιμη κατήγορος – συκοφάντρια της χώρας μας στα διεθνή φόρα Περβίν Χαϊρουλάχ, καθηγητές από τη Βουλγαρία κτλ. Παράλληλα οργανώνεται έκθεση με το ίδιο θέμα από τον παρακρατικό – αλυτρωτικό «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Δεν ξέρουμε κατά πόσο οργανωτές ή ομιλητές είναι ή συνδεονται με τους ''Γκρίζους Λύκους'', όπως αναφέρει ο Αντιφωνητής.Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η θεματολογία και ο σαφώς μονόπλευρος προσανατολισμός του που αναιρουν όποια εμφανιζόμενη επιστημονικότητα .

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκικό "τέρας" μεγαλώνει σε Θράκη-Δωδεκάνησα! Επιστολή πρόκληση στην πρεσβεία των ΗΠΑ"Χαρίσαμε την πατρίδα στον υπόκοσμο" ! Ποιος είναι ο δόκιμος αξιωματικός της φωτό που το λέει
Θράκη: Οι μουφτήδες καταδικάζουν το "Ισλαμικό Κράτος"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ