Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκαλεί η Τουρκία - Δεσμεύει περιοχή κοντά στη Ρόδο

09.03.2017 | 17:28
Νέα ΝAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για ασκήσεις στην περιοχή Ρόδου - Καστελόριζου. 
Μετά την σημερινή προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, έρχεται και νέα ανακοίνωση NAVTEX. 

Η συγκεκριμένη NAVTEX με αριθμό 292/17 αναφέρεται σε ασκήσεις που θα γίνουν στις ακτές της Τουρκίας αύριο 10 Μαρτίου ωστόσο παραμένει σημαντική η κινητικότητα καθώς το ωκεανογραφικό σκάφος PIRI - REIS ( ΠΙΡΙ - ΡΕΙΣ ) βρίσκεται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απο τις 8 Μαρτίου, Τετάρτη μέχρι και τις 18 Μαρτίου. Επιπλέον η γειτονική χώρα προγραμματίζει άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή της Ρόδου στις 16 και 17 Μαρτίου. Συνεπώς η νέα NAVTEX προκαλεί το ενδιαφέρον ως προς το πώς θα συνεχίσει να διατηρεί την ένταση η γειτονική χώρα τις επόμενες μέρες και μέχρι και το δημοψήφισμα όπως προβλέπουν οι πολιτικοί αναλυτές.Σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε οτι τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να ειναι αποστρατικοποιημένα, και μάλιστα άφησε αιχμές όσο αφορα τις γνώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους κανόνες του Διεθνές Δικαίου. 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει « Με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων» 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχίζει με αιχμές κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και αναφέρει πως « η Eλλάδα σε διεθνές επίπεδο κατηγορεί τη χώρα μας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο. Όμως η Ελλάδα δεν διστάζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ο ανώτατος εκπρόσωπος της κάνει προκλητικές δηλώσεις. Κι αυτό και στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα δίνει κάποια βασικά στοιχεία για το ποιος αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».

Διαβάστε τι απάντησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ εδώ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ