Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα σήμερα στις 19:00

07.07.2015 | 13:40
Στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 ώρα Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, θα συζητηθούν οι πιθανές μελλοντικές κινήσεις μετά το δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα η πρόσκληση του Ντ. Τουσκ αναφέρει: «Σε συνέχεια του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πιστεύω πως πρέπει να συναντηθούμε επειγόντως στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο για να συζητήσουμε την κατάσταση και τις πιθανές λύσεις»

Στις 14:00 συνεδριάζει το Eurogroup με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά ως υπουργού Οικονομικών, του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα: Όλες οι Εξελίξεις - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Newsit.gr

Επιπλέον ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επεσήμανε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί μια ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, αν η Αθήνα εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Stern.
Θα μπορούσαμε «να συζητήσουμε για την πιθανότητα απομείωσης του χρέους, στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποδείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Γκάμπριελ. «Αν απλώς κουρεύουμε χρέη χωρίς η Ελλάδα να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, δεν κερδίζουμε τίποτε», εκτίμησε ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Παράλληλα ο Γερμανός αντικαγκελάριος εμφανίστηκε σίγουρος ότι «τελικά θα βρούμε έναν τρόπο να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα».
Ο Γκάμπριελ πάντως τόνισε ότι δεν ανησυχεί για πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στη Γερμανία ενός Grexit. «Η ευρωζώνη είναι ισχυρή και σταθερή», τόνισε.Στην ίδια συνέντευξη ο Γκάμπριελ χαρακτήρισε «αφέλεια» την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, έγινε αφελώς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Stern.
«Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι για πολύ καιρό απλώς παρακολουθούσαν» την Ελλάδα να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση, κατήγγειλε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μάθημα από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι «πλέον δεν θα πρέπει να αποστρέψουμε ξανά το βλέμμα μας όταν μια χώρα δεν τηρεί τους κανόνες της Ευρώπης».

Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα: Όλες οι Εξελίξεις - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Newsit.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ