Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντριβή αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο - ΒΙΝΤΕΟ

06.07.2013 | 22:54
Ένα αεροσκάφος Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines συνετρίβη κι έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση στις 11.20 π.μ. (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- έγινε ένα λάθος στην προσγείωση, με αποτέλεσμα να κοπεί η ουρά του αεροπλάνου, στη συνέχεια να γυρίσει ανάποδα και να τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη λόγο επίσημα για θύματα, ενώ εικόνες που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν ένα αεροσκάφος από το οποίο υψώνεται πυκνός καπνός σε έναν από τους διαδρόμους προσγείωσης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είναι ασαφές αν και πόσα θύματα υπάρχουν, ενώ η FAA ανέφερε πως δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο 777.

Οι αρχές αναφέρουν ότι με βάση την πρώτη καταμέτρηση των 291 επιβατών δεν υπάρχουν νεκροί, ενώ υπάρχουν και 16 μέλη του πληρώματος, για τα οποία δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση. 

Ωστόσο το CNN, μετέδωσε ότι 10 άνθρωποι είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, KTVU τους δυο θανάτους και τους τραυματισμούς επιβεβαίωσαν πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, ένας εκπρόσωπος τοπικού νοσοκομείου ανέφερε ότι από τις τραυματίες τουλάχιστον 40 είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. 

Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι δύο παιδιά, έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες όλοι τους κορεατικής καταγωγής.
Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις που νοτιοκορεάτη αναπληρωτή Γενικού Προξένου στο Σαν Φρανσίσκο, που επικαλείται το Ρόιτερς, τουλάχιστον ένας είναι ο νεκρός και 20 έως 30 οι τραυματίες από τη συντριβή του νοτιοκορεατικού Boeing 777 της Asiana Airlines, στο οποίο επέβαιναν συνολικά περί τα 300 άτομα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ