Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Συνωστισμός" από Rafale πάνω στο αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle της Γαλλίας - ΦΩΤΟ

14.02.2019 | 12:25
 "Συνωστισμός" από μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ελικόπτερα και αεροσκάφη επιτήρησης στη Ναυαρχίδα του Γαλλικού Στόλου το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, λίγο πριν αυτό αποχωρήσει για μια πολύμηνη επιχείρηση σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Ρεκόρ αποτελεί η πλεύση του Γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle με 35 αεροσκάφη πάνω στο κατάστρωμά του.

Ο στόλος των 35 αεροσκαφών που βρίσκεται πάνω στο Charles De Gaulle, αποτελείται από 30 μαχητικά αεροσκάφη Rafale Marine, 2 ελικόπτερα Dauphin, 1 ΝΗ-90 και 2 αεροσκάφη E-2C Hawkeye.

Είναι η πρώτη φορά που το Charles de Gaulle αναπτύσσεται με τόσα πολλά μαχητικά Rafale Marine. Το προηγούμενο ρεκόρ χρονολογείται από την τελευταία ανάπτυξή του στα τέλη του 2016.Μετά τον παροπλισμό του Super Etendard πριν από δύο καλοκαίρια, το γαλλικό αεροπλανοφόρο έφτασε στην Ανατολική Μεσόγειο με 24 αεροσκάφη Rafale.

Αυτή η πρώτη "ανάπτυξη του Rafale" επιβεβαίωσε την ικανότητα του σκάφους να χειρίζεται πολλά αεροσκάφη αυτού του τύπου χωρίς προβλήματα.

To Charles De Gaulle σχεδιάστηκε για να μπορεί να μεταφέρει μέχρι και σαράντα αεροσκάφη.

Στα τέλη του Φλεβάρη, η γαλλική ομάδα κρούσης θα εγκαταλείψει τη ναυτική βάση της Τουλόν και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αρκετών μηνών φτάνοντας μέχρι και τη Νοτιοανατολική Ασία.Εκτός από το αεροπλανοφόρο και την αεροπορική του πτέρυγα, η ομάδα κρούσης θα αποτελείται, όπως συνήθως, από σκάφη συνοδείας, σκάφος ανεφοδιασμού, ένα αντιτορπιλικό, μια φρεγάτα και ένα πυρηνικό υποβρύχιο.

Στην γαλλική ομάδα κρούσης θα υπάρχουν και ξένα σκάφη, όπως το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook και η ισπανική φρεγάτα Cristobal Colon.

Πηγή Naval News

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ